Kompanija Brose i FTN definisali korake u predstojećoj saradnji


24.05.2021. - 13:12 

Predstavnici nemačke kompanije Brose koja na 65 lokacija u 24 zemlje sveta zapošljava oko 25.000 zaposlenih, posetili su Fakultet tehničkih nauka u petak, 14. maja 2021. godine u cilju definisanja predstojeće saradnje.

Delegaciju Brose-a činili su Artur Schmidt, rukovodilac jedinice za termičko upravljanje, Yücel Atalay, vođa tima elektronike, Nedeljko Cimeša, vođa tima testiranja i Luka Janičić, sistem inženjer za elektroniku, trenutno na doktorskim studijama na Departmanu za energetiku, elektroniku i telekomunikacije. Sastanku su online putem prisustvovale Kristina Vujkov, vođa tima razvoja proizvoda, direktor HR službe Tatjana Jakovljević, kao i inženjeri matične kompanije Brose u Nemačkoj, radi predstavljanja mogućnosti zapošljavanja naših studenata.

U ime domaćina goste je dočekao prof. dr Boris Dumnić, prodekan za finansije i razvoj FTN-a i šef Katedre za energetsku elektroniku i pretvarače. Prisutni su bili i prof. dr Miroslav Kljajić, direktor Departmana za energetiku i procesnu tehniku, prof. dr Ninoslav Zuber, šef Katedre za mašinske konstrukcije, transportne sisteme i logistiku, prof. dr Slobodan Dudić, šef Katedre za mehatroniku, robotiku i automatizaciju, prof. dr Dragan Milićević, prof. dr Stevan Grabić i doc. dr Vladimir Popović sa Katedre za energetsku elektroniku i pretvarače i Olivera Šulc iz Službe za međunarodnu saradnju.

Nakon detaljnog predstavljanja potencijala FTN-a na polju razvoja i istraživanja i oblasti iz kojih naši studenti stiču znanja,  prezentacije Brose kompanije i plana zapošljavanja kvalitetnih inženjera, usledio je obilazak novoizgrađenog objekta Naučno-tehnološkog parka a gosti su, pored profesora i asistenata razgovarali i sa studentima FTN-a. Kao rezultat posete dogovoreno je potpisivanje Sporazuma o saradnji između kompanije Brose i Fakulteta tehničkih nauka koji će otvoriti mogućnosti studentima za obavljanje stručne prakse, izradu završnih radova sa temama od interesa za obe strane, kao i za opremanje laboratorija i rad na zajedničkim projektima.
 

Nije moguće prikazati sliku.
Nije moguće prikazati sliku.
Nije moguće prikazati sliku.
Nije moguće prikazati sliku.
Nije moguće prikazati sliku.
Nije moguće prikazati sliku.
Nije moguće prikazati sliku.
Nije moguće prikazati sliku.
Nije moguće prikazati sliku.