Izložba studenata Arhitekture u Muzeju Vojvodine


14.05.2021. - 11:04 

Pozivamo vas da posetite izložbu “Muzej kao inspiracija – transformacija atrijuma Muzeja Vojvodine” studenata master studija Arhitekture. Otvaranje ove izložbe, koja je rezultat dugogodišnje saradnje Departmana za arhitekturu i urbanizam i Muzeja Vojvodine je u subotu, 15. maja 2021. godine u Muzeju Vojvodine (Dunavska 35) sa početkom u 18 časova.

Studenti master studija Arhitekture na modulu Urbanističko projektovanje i fenomeni savremenog grada u okviru predmeta Urbana akupunktura dobili su zadatak da predlože studijske projekte transformacije atrijuma Muzeja Vojvodine. U komunikaciji i saradnji sa direktoricom muzeja Tijanom Stanković Pešterac i zaposlenima u muzeju studenti su predložili urbanističko - arhitektonske elemente i sadržaje koji bi doprineli adekvatnom korišćenju atrijuma za različite programe koji u atrijumu mogu da se organizuju.

Sa studentima su radili profesori Darko Reba i Marina Carević Tomić, kao i asistentkinja Olivera Marković, a na izložbi su prikazani predlozi studentkinja Petre Jovanović, Agote Kereši, Jovane Radulović i Milice Kovačević.

Izložba će biti otvorena naredne tri nedelje.
 

  • Nije moguće prikazati sliku.