StarTech program - podrška inovacijama i digitalnoj transformaciji


27.04.2021. - 10:50 

Nacionlana alijansa za lokalni ekonomski razvoj - NALED u saradnji sa Vladom Republike Srbije i uz finansijsku podršku kompanije Philip Morris International pokrenula je trogodišnji program StarTech, sa ciljem unapređenja konkurentnosti domaće privrede i čitavog inovacionog ekosistema.

U sredu, 28. aprila u 12 časova za sve aplikante biće organizovan Info dan u Novom Sadu u Pokrajinskoj Vladi kada će zainteresovana javnost moći bolje da se informiše o programu, svim uslovima i neophodnoj dokumentaciji za učešće.

Jedan od govornika na ovom skupu biće i prof. dr Srđan Kolaković, prodekan FTN-a za investicije i saradnju sa privredom.

Događaj možete pratiti online putem sajta www.startech.org.rs i YouTube kanala Pokrajinske Vlade.

Projekat StarTech, u trajanju od tri godine i uz budžet od pet miliona američkih dolara, osmišljen je da pruži direktnu finansijsku i ekspertsku podršku domaćim malim i srednjim preduzećima na putu digitalne transformacije i uvođenja inovativnog modela poslovanja. U naredne tri godine, putem grantova će biti podržano oko stotinu domaćih startap timova, preduzetnika, mikro, malih i srednjih preduzeća. Jedan od ključnih ciljeva ovog programa je bliže povezivanje naučno-istraživačkih ustanova i privrede, od čega bi koristi trebalo da imaju i nauka i ekonomija, kao i naše društvo u celini.