FTN i prestižna japanska kompanija NIDEC ozvaničili saradnju


14.04.2021. - 19:35 

Visoki predstavnici kompanije NIDEC posetili su Fakultet tehničkih nauka 8. aprila 2021. godine kako bi ozvaničili saradnju sa našim fakultetom i, ciljano, našim studentima predstavili mogućnosti zapošljavanja u ovoj prestižnoj japanskoj kompaniji u budućnosti.

U okviru svečanosti razmenjeni su Sporazumi o poslovno - tehničkoj saradnji što je FTN, koji je od strane ove kompanije prepoznat kao prioritetni izvor visokoobrazovanih kvalitetnih inženjera, učinilo prvom visokoobrazovnom institucijom u zemlji i regionu sa kojom NIDEC započinje ovakav vid saradnje.

Tom prilikom, gospodin Jun Seki, predsednik NIDEC-a koji uživa veliko poštovanje u poslovnom svetu na globalnom nivou, održao je predavanje ciljano za studente Fakulteta tehničkih nauka  i predstavio rad i planove ove kompanije na tržištu koje otvara u našem gradu. Pored prisutnih u Svečanoj sali Fakulteta ovaj događaj je pratilo preko 200 naših studenata putem MS Teams platforme.

Događaju su, pored gospodina Sekija prisustvovali visoki predstavnici kompanije NIDEC gospodin Toshiki Saito, predsednik kompanije Nidec Elesys Corporation, i potpredsednici  NIDEC-a gospodin Shingo Tsuji i gospodin Kintaro Izumida.

Svojim prisustvom događaj su uveličali i predstavnici Grada Novog Sada na čelu sa  gradonačelnikom gospodinom Milošem Vučevićem, dr Predrag Filipov, bivši ambasador Srbije i Crne Gore u Japanu i predstavnici Razvojne agencije Srbije. U ime Fakulteta tehničkih nauka prisutne je pozdravio prof. dr Boris Dumnić, prodekan za finansije i razvoj FTN-a.

Podsećamo da je kompanija NIDEC, koja se bavi proizvodnjom elektro motora za različite potrebe i ima 296 ispostava koje se nalaze, osim u Japanu, i širom Azije, Evrope i Amerike,  odabrala da u Novom Sadu gradi jedan od svojih najvećih proizvodnih centara u Evropi.

Dolazak ove kompanije u Novi Sad najavljivan je kao "revolucija u reindustrijalizaciji", a kompanija bi, prema ranijim najavama, trebalo da uloži oko 1,9 milijardi dolara u izgradnju fabrike. Pored fabrike, NIDEC u Novom Sadu gradi i centar za istraživanje i razvoj i zapošljavaće veliki broj naših inženjera.

Realizacija je omogućena zahvaljujući opremi nabavljenoj na SENVIBE Erasmus+ projektu, finansiranom od strane Evropske komisije.
 

Nije moguće prikazati sliku.
Nije moguće prikazati sliku.
Nije moguće prikazati sliku.
Nije moguće prikazati sliku.
Nije moguće prikazati sliku.
Nije moguće prikazati sliku.
Nije moguće prikazati sliku.