Akreditovane master strukovne studije - Inženjerski menadžment MBA


27.07.2020. - 21:13 

Fakultet tehničkih nauka raspisao je konkurs za upis u prvu godinu studija, školske 2020/21. godine, na akreditovani studijski program MASTER STRUKOVNIH STUDIJA - INŽENJERSKI MENADŽMENT MBA na kome će se obrazovati master strukovni inženjeri menadžmenta sa drugim stepenom visokog obrazovanja.

Stručni naziv koji ostvaruju studenti nakon završetka ovih studija je strukovni master inženjer menadžmenta (struk. mast. inž. menadžm.), pri čemu stiču 7.1 nivo stručne spreme.

Studije traju dve godine, odnosno četiri semestra i vrednuju se sa 120 ESPB.

Master strukovne studije- Inženjerski menadžment MBA izvode se na DEPARTMANU ZA INDUSTRIJSKO INŽENJERSTVO I MENADŽMENT, namenjene su studentima širokog spektra osnovnog obrazovanja i smatraju se jedinstvenim oblikom obrazovanja, u smislu sticanja znanja orijentisanog na praksu iz različitih oblasti inženjerskog menadžmenta. Ovaj pristup orijentisan na praksu zahteva nove nastavne metode, gde se znanje i iskustvo prenose pomoću studija slučaja, kroz timski rad, kao i kroz simulacije stvarnih poslovnih situacija i različitih modela poslovanja.

Prva generacija studenata Inženjerskog menadžmenta MBA je upisana još 2003. godine. Te godine su, kao prve u regionu, pokrenute međunarodne studije Inženjerski menadžment MBA na Departmanu za industrijsko inženjerstvo i menadžment u okviru međunarodne poslediplomske škole FTN-IIM/EURO. Od 2003. godine do danas je na Fakultetu tehničkih nauka promovisano preko 180 diplomaca studijskog programa Inženjerski menadžment MBA.

Studijski program se sastoji od sedam obaveznih predmeta i stručne prakse na prvoj godini i od pet izbornih predmeta, stručne prakse i završnog rada koji su na drugoj godini studija.

U drugoj godini studija studenti kroz pet izborih predmeta konkretizuju problematiku inženjerskog menadžmenta, baziranu na specifičnostima pojedinih stručnih oblasti inženjerskog menadžmenta: Liderstvo i upravljanje projektima; Menadžment ljudskih resursa; Menadžment korporativnih komunikacija; Menadžment u zdravstvu; Informacioni sistemi u menadžmentu; Menadžment u osiguranju; Kontroling; Interna revizija; Investicioni menadžment; EU integracije...

Detaljnije informacije o nastavnim predmetima na studijskom programu master stukovnih studija - Inženjerski menadžment MBA (cilj, ishod, sadržaj, metodologija izvođenja nastave, izvođače nastave...) možete pogledati OVDE.

Za više informacija o upisu na ovaj studijski program, na kome je za školsku 2020/21. godinu određen broj od 70 samofinansirajućih mesta, možete se obratiti rukovodiocu studijskog programa:
Prof. dr Zorica Uzelac,
e-mail: zora@uns.ac.rs
tel: 021-459-740
Podnošenje dokumenata za vrednovanje i prijavljivanje kandidata na Konkurs vršiće se od 21.9.2020. do 25.9.2020.godine, a sve informacije možete videti u KONKURSU.
 

  • Nije moguće prikazati sliku.