Obaveštenje o realizaciji laboratorijskih i terenskih vežbi i ispitnih rokova


15.05.2020. - 20:23 

Poštovane koleginice i kolege,
Svi se radujemo ponovnom susretu sa vama i sa nestrpljenjem vas očekujemo na Fakultetu u ponedeljak, 18. maja.

U nastavku evo nekoliko opštih informacija o načinu nadoknade laboratorijskih i terenskih vežbi:

1. Planom nadoknade vežbi predviđeno je da se iste realizuju u najviše tri bloka:

B1 prva nedelja vežbi počinje 18.05.2020. i završava se 23.05.2020.
B2 druga nedelja vežbi počinje 25.05.2020. i završava se 30.05.2020.
B3 treća nedelja vežbi počinje 01.06.2020. i završava se 06.06.2020.

2. Nadoknada laboratorijskih vežbi izvodiće se prema važećem rasporedu časova letnjeg semestra.

3. Postojeće grupe studenata koje su formirane početkom ovog semestra, pri nadoknadi laboratorijskih vežbi deliće se  na dve podgrupe (ako je to neophodno), kako bi se smanjio broj osoba u laboratorijama prilikom izvođenja vežbi i ispoštovali kriterijumi zaštite i zdravalja na radu u uslovima pandemije korona virusa. Pri tome, prva podgrupa studenata treba da dođe na vežbe  prema satnici iz  rasporeda časova za letnji semestar, potom  sledi pauza od 15 minuta zbog provetravanja i čišćenja prostorije pa onda sledi druga podgrupa.

4. Za realizaciju laboratorijskih vežbi odgovoran je predmetni nastavnik, koji vežbe može organizovati na drugi način uz poštovanje propisanih mera zaštite.

5. Predmetni nastavnik je obavezan da o načinu realizacije laboratorijskih vežbi elektronskim putem (platforma Sova i dr.) obavesti studente.

6. Minimalno rastojanje učesnika na vežbama je 2 m a sve uskladu sa Uputstvima za prevenciju bolesti  Covid-19. Prilikom izvođenja laboratorijskih vežbi obavezna je upotreba ličnih zaštitnih sredstava (maska i rukavice), osim toga, obavezna je dezinfekcija i primena higijenskih mera. Studenti na vežbe dolaze za maskom i rukavicama i ponašaju se uskladu sa Uputstvom studentima za prevenciju zaštite od bolesti COVID-19, koje se nalazi na sajtu Fakulteta.

7. Terenske vežbe će biti održane u okviru tronedeljnog bloka za nadoknadu laboratorijskih vežbi. O detaljima realizacije ovih vežbi studenti će biti blagovremeno obavešteni od strane predmetnog nastavnika.

8. Novi radni kalendar možete videti na sajtu fakulteta kojim je predviđeno da se aprilski ispitni rok održi od 8.6. do 13.6.2020., potom sledi nedelja za predaju i ocenjivanje predispitnih obaveza a potom od 22.6. do 25.7.2020. sledi junsko-julski ispitni rok. U aprilskom roku, za koji su prijave u toku, student može da prijavi jedan ispit.

9. Junsko-julski ispitni rok je planiran kao dvoterminski. U prvom terminu student može da prijavi  3 ispita a u drugom 2. Termini ispita se mogu videti na sajtu Fakulteta.

S poštovanjem,
Dekan

Prof. dr Rade Doroslovački

Napomena: Dole navedena dokumenta možete preuzeti sa sajta FTN-a:
1. Plan nadoknade Laboratorijskih i terenskih vežbi
2. UPUTSTVO STUDENTIMA ZA PREVENCIJU BOLESTI COVID-19,
3. UPUTSTVO ZAPOSLENIMA ZA PREVENCIJU BOLESTI COVID-19,
4. UPUTSTVO PORTIRIMA ZA PREVENCIJU BOLESTI COVID-19.