Online predavanje „Iskorak ka Blueocean strategiji u uslovima savremenog poslovanja“


12.05.2020. - 12:07 

Dr Goran Lalić,  direktor sektora za trgovinu i upravljanje portfolijom prirodnog gasa u kompaniji NIS a.d. će u  četvrtak, 14. 05. 2020. godine od 15:15 do 18:00 časova, održati onlajn predavanje na temu „Iskorak ka Blueocean strategiji u uslovima savremenog poslovanja“ za studente Fakulteta tehničkih nauka.

Predavanje je namenjeno studentima Inženjerskog menadžmenta i održaće se u okviru predmeta Strateški menadžment.

O predavanju


Predavanje pod naslovom „Iskorak ka Blueocean strategiji u uslovima savremenog poslovanja“ pokazaće da upravljanje svakim poslovnim sistemom od najmanjeg do gigantskog, između ostalog, zahteva dobru pripremu, analizu najrazličitijih parametara i veštinu prepoznavanja i razumevanja signala i tržišnog okruženja. To se nikada nije dovodilo u pitanje. Međutim, da li su granice do kojih naš biznis može da dobaci i u okviru kojih može da se kreće i razvija baš tu gde jesu sada i gde su ih naši prethodnici postavili. Da li je prijatno i na kraju krajeva dobro i preporučljivo hodati u premalim cipelama? Možda nam je upravo potrebno da se rešimo cipela i bez ikakvih stega i granica bosi zgazimo na neko novo tlo, novo tržište? Ostavite agresivne konkurente da se bore za svoje parče postojećeg i mnogim pogrešnim i ekstremnim strategijama kontaminiranog tržišta. Porazite ih tako što se uopšte i nećete nadmetati sa njima. Umesto toga se nadmećite sami sa sobom u miru kreativnog i inovativnog plavog okeana.  

O predavaču


Dr Goran Lalić je rodom iz Smedereva gde je i završio Gimnaziju. Diplomirao je na smeru Marketing na Ekonomskom fakultetu u Subotici 2003. godine. Kao jedan od petoro stipendista iz Srbije završava međunarodne MBA studije na Grčkom nacionalnom univerzitetu za ekonomiju i biznis 2010. godine. Na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu na Departmanu za industrijsko inženjerstvo i menadžment magistrira 2011. godine, a doktorsku tezu je odbranio i stekao zvanje doktor tehničkih nauka 2016. godine, na istom fakultetu. Od dolaska u kompaniju NIS a.d. 2013. godine radi na poziciji Direktora sektora za trgovinu i upravljanje portfolijom prirodnog gasa. Pre toga, karijeru je razvijao u kompaniji Pivara MB u Novom Sadu u periodu od 2004. do 2008. godine na pozicijama Menadžer za istraživanja i analize i Nacionalni menadžer prodaje. Zatim  od 2008. godine, nakon akvizicije Pivare MB od strane Hajnekena, karijeru nastavlja u okviru holandske multinacionalne kompanije na poziciji Menadžer izvoza. Pre dolaska u kompaniju NIS a.d. radio je i u multinacionalnoj kompaniji Kolgejt-Palmoliv na poziciji Menadžer za razvoj biznisa za Srbiju i u kompaniji IdeaVelpro na poziciji regionalnog menadžera prodaje.

U skladu sa epidemiološkom situacijom u Republici Srbiji, a u cilju nastavka kontinuirane saradnje sa fakultetima Univerziteta u Novom Sadu, kompanija NIS a.d. organizovala je seriju gostujućih onlajn predavanja NIS-ovih stručnjaka tokom meseca aprila i maja.