Preporuke Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i FTN-a zbog pojave COVID-a 19 (korona virusa)


11.03.2020. - 09:10 

Kako ste pre nedelju dana primili usmeno obaveštenje o preporuci za neodlaženje u inostranstvo zbog novonastale situacije u vezi sa korona virusom, prenosimo Vam i pisanim putem preporuke Fakulteta tehničkih nauka na osnovu dopisa Mladena Šarčevića, ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije.

1. Zbog pojave COVID-a 19 (korona virusa),  neophodno je sa najvećom pažnjom razmotriti mogućnost odlaganja planiranih ekskurzija i studijskih putovanja u inostranstvo. Do odlaganja putovanja može doći ukoliko je planirano da se putovanja realizuju u područjima u kojima je izbila navedena virusna respiratona infekcija, a zvanični državni organ je izdao preporuku da se u ta područja ne putuje.

2.  Iz istih razloga koji su navedeni pod 1.,  preporučuje se direktorima departmana da do daljnjeg ne planiraju putovanja zaposlenih i angažovanih lica u inostranstvo.

3. U cilju očuvanja zdravlja studenata, zaposlenih, angažovanih i drugih lica, neophodno je svakodnevno pratiti novonastalu situaciju i preporuke koje izdaje zvanični državni organ.

4. Ove PREPORUKE dostaviće se direktorima departmana, Studentskom parlamentu Fakulteta tehničkih nauka, a objaviće se i na Studentskom web-servisu.