Gostujuća predavanja u okviru ERASMUS+ projekta – K-FORCE


02.03.2020. - 12:17 

Gostujuća predavanja na temu “Dust explosions in industry” i “Occupational Health and Safety in Rescue Services”, koja se realizuju u okviru ERASMUS+ projekta – K-FORCE, održaće se u Svečanoj sali Fakulteta tehničkih nauka u utorak, 3.3.2020. godine.

Predavanja su namenjena studentima Upravljanja rizikom od katastrofalnih događaja i požara, a kako je ovo vrlo aktuelna interdisciplinarna oblast, koja ima mnogo zajedničkih tema sa svim drugim tehničko tehnološkim studijama, predavanja su otvorena i javna za sve zainteresovane studente i nastavnike, kao i za stručnu javnost.

Cilj je upoznavanje studenata, nastavnika i stručnjaka i iz drugih oblasti sa primenom metoda upravljanja rizikom i zajedničkom problematikom, sa kojom se svakodnevno susrećemo u savremenoj nauci i praksi.

Detaljnije informacije o predavanjima:
01. Dust explosions in industry
Predavač: Doc. Bc. Ing. Miroslava Vandalickova, Faculty of Security Engineering, University of Zilina, Slovakia  
Datum i vreme: utorak, 03.03.2020. u 18:00h

02. Occupational Health and Safety in Rescue Services
Predavač:  Doc. Bc. Ing. Linda Osvaldova, Faculty of Security Engineering, University of Zilina, Slovakia
Datum i vreme: utorak, 03.03.2020. u 19:30h


Erasmus+ projekat „Knowledge For Resilient SoCiety– K-FORCE“ se realizuje u okviru Erasmus+ KA2 programa, i tokom projekta su inovirane interdisciplinarne master studije Upravljanje rizikom od katastrofalnih događaja i požara i akreditovane doktorske studije iz iste oblasti. Oba ova studijska programa se realizuju na Fakultetu tehničkih nauka, u saradnji Departmana za građevinarstvo i geodeziju i Departmana za industrijsko inženjerstvo i menadžment i uz podršku i drugih departmana sa našeg fakuteta.