Predavanje JF Gauthier-a na FTN-u


30.01.2020. - 13:29 

Osnivač Startup Genome, najrelevantnije organizacije za evaluaciju i unapređenje startap ekosistema na svetu, JF Gauthier, održaće predavanje na temu: "Ovde nema mesta za male snove - budi deo srpske startap budućnosti" u utorak, 4. februara sa početkom u 10.30h u Svečanoj sali Fakulteta tehničkih nauka.

Jedan od osnovnih instrumenata razvoja digitalne ekonomije predstavljaju startapovi koji stvaraju nove tehnologije i nove poslovne mogućnosti i na taj način doprinose zapošljavanju i stvaranju dodate vrednosti u zemlji. Srbija je 2019. godine, kao prva zemlja u regionu, postala deo Global Startup Ecosystem Report, najsveobuhvatnije publikacije na temu stanja u globalnom startap ekosistemu. Među više od 50 najrazvijenijih startap ekosistema u svetu poput Silicijumske doline, Singapura, Moskve, Berlina, Amsterdama, Helsinkija, Barselone i drugih, Srbija je ocenjena visokim ocenama 10 za rast investicija i 9 za rast ukupnog broja startap kompanija.

Startup Genome donosi jedinstvenu primenu nauke u razvoju startap ekosistema i sprovodi najtemeljnije istraživanje ovog segmenta privrede na svetu, korišćenjem više od 100 metrika, a obuhvata podatke više od milion kompanija, 300 partnera i više od 10.000 direktora startap kompanija.

 

  • Nije moguće prikazati sliku.