Održan završni seminar - Obnovljivi izvori električne energije


30.01.2020. - 13:04

Preko 50 studenata, koji su izabrali predmet Obnovljivi izvori električne energije kod prof. dr Vladimir Katića, a koji se predaje na modulima Energetska elektronika i električne mašine, Elektroenergetski sistemi i Distribuirani energetski resursi, koji se realizuju u okviru master studija Energetike, elektronike i telekomunikacija u završnoj prezentaciji održanoj 22. januara 2020. godine predstavili su rezultate svojih semestralnih projektnih radova.

Obrađivano je osam interesantnih tema, a zadatak studenata bio je da izvrše obradu, računarsko modelovanje, simulaciju i verifikaciju raznih sistema obnovljivih izvora i njihovog uticaja na rad elektroenergetskog sistema. Verifikacija je vršena poređenjem simuliranih i rezultata merenja dobijenih u sklopu projekta „Merenje kvaliteta električne energije na FTN-u“, koji su na sličnim principima studenti uradili na predmetu „Kvalitet električne energije“. Primenjen je novi model studija, koji je razvijen u sklopu projekta Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije pod nazivom „Primena digitalnih tehnologija u sistemima sa distribuiranim elektroenergetskim resursima“, a koji uključuje širu primenu savremenih digitalnih tehnologija i najnovijih softverskih alata.

“Studenti su izuzetno uspešno ovladali digitalnim tehnologijama u oblasti Obnovljivih izvora električne energije i kroz timski rad realizovali i prezentovali svoje rezultate na ovom završnom seminaru. Na posebnoj anketi, ovakav pristup su visoko ocenili, tako da mogu zaključiti da su dobro prihvatili ovaj koncept nastave i da su uspešno ovladali najsavremenijim tehnika i softverskim alatima.” – navodi prof. dr Vladimir Katić, predmetni profesor.

 

Nije moguće prikazati sliku.
Nije moguće prikazati sliku.
Nije moguće prikazati sliku.
Nije moguće prikazati sliku.
Nije moguće prikazati sliku.
Nije moguće prikazati sliku.