Na svetskoj rang listi iskusnih programera naši studenti ostvarili odličan plasman


18.12.2019. - 12:17

Na 32. svetskom takmičenju iz programiranja „The Coding Contest“ koje organizuje kompanija Catalyst GmbH, među 1500 timova koje su činili mladi developer-i, zaposleni u različitim uspešnim stranim kompanijama, naši studenti Inženjerstva informacionih sistema i Informacionog inženjeringa postigli su zapažene rezultate.

Na ovom takmičenju simultano je učestvovalo ukupno 4.158 developer-a iz različitih država širom sveta, nakon čega su, na osnovu svojih rezultata, bili timski rangirani na globalnoj listi. Ovaj put, domaćin takmičenja u Srbiji bila je kompanija PanonIT u Novom Sadu gde se okupilo 16 timova iz naše zemlje.
Tema zadatka, za čije je rešavanje bilo odvojeno četiri sata, bila je fokusirana na solarnu energiju odnosno na krizu po pitanju energije koja se očekuje za nekoliko decenija.
Nakon uspešno rešenih zadataka, naši studenti su zauzeli odličan plasman među iskusnim programerima na takmičenju u Srbiji, među njima je i Aleksandar Lukač, koji je sa Tadijom Šebezom iz Gimnazije „Jovan Jovanović Zmaj“ odneo drugo mesto u našoj zemlji i plasirao se na 45. mesto na svetskoj rang listi.
Prof. dr Rade Doroslovački, dekan FTN-a uputio je posebne čestitke Aleksandru Lukaču i ostalim studentima za ovako postignut uspeh.


Fotografije preuzete sa Facebook stranice kompanije PanonIT.
 

  • Nije moguće prikazati sliku.