FTN-u priznanje za dugogodišnji razvoj KGH struke


05.12.2019. - 13:53

Na jubilarnom 50. najvećem međunarodnom kongresu i izložbi o klimatizaciji, grejanju i hlađenju u ovom delu Evrope -„KGH“ održanom u Sava centru u Beogradu, prof. dr Radetu Doroslovačkom, dekanu Fakulteta tehničkih nauka uručeno je priznanje za izuzetan doprinos FTN-a i Departmana za energetiku i procesnu tehniku razvoju struke KGH i za dugogodišnju podršku ovom kongresu.

Pred velikim brojem stručnjaka u ovoj oblasti koje su činili renomirani predstavnici organizacija, ambasada, kompanija i akademske zajednice iz zemlje i inostranstva, ovo priznanje uručio je prof. dr Branislav Todorović, predsednik Društva za KGH, koje je dugogodišnji organizator Kongresa.

Ovaj kongres održan je od 4. do 6. decembra 2019. godine uz podršku organizacija i institucija koji su lideri u svetu u ovoj oblasti: The American Society of Heating, Refrigerating and Air-Conditioning Engineers (ASHRAE), The Federation of European Heating, Ventilation and Air Conditioning (Rehva), Međunarodni institut za hlađenje – IIF i Russian Association of Engineers for Heating, Ventilation, Air-Conditioning, Heat Supply and Building Thermal Physics – ABOK.

Teme Kongresa bile su aktuelni trendovi u KGH tehnici, nova i inovativna tehnička rešenja, integracija obnovljivih izvora energije, moderni sistemi daljinskih sistema grejanja i hlađenja, zatim zgrade budućnosti, pametne zgrade i gradovi, razvoj rashladne tehnike, novi pametni sistemi KGH sistema u zgradama, itd. U okviru Kongresa održana je i izložba u okviru koje su se stručnoj javnosti predstavili savremeni proizvodi, nove tehnologije i tehnička rešenja u KGH tehnici.

Departman za Energetiku i procesnu tehniku već duži niz godina organizovano dolazi na Kongres sa studentima četvrte godine i master studija studijskih programa Energetika i procesna tehnika i Čiste energetske tehnologije koji učestvuju u svim aktivnostima Kongresa, a naročito studentskoj sekciji kao i takmičenju za najbolji master rad. Na taj način oko 80 studenata FTN-a svake godine ima priliku da se sretne sa svojim kolegama sa drugih fakulteta, slušaju predavanja renomiranih stručnjaka iz zemlje i inostranstva i unaprede svoja praktična znanja iz KGH tehnike.
 

  • Nije moguće prikazati sliku.
  • Nije moguće prikazati sliku.