Potpisan Memorandum o razumevanju između kompanije SuperMap Software i FTN-a


15.11.2019. - 10:26

Predstavnici SuperMap Software CO., LTD, najveće kompanije po udelu tržišta u Kini u oblasti Geoinformatike i GeoInformacionih Sistema, posetili su Fakultet tehničkih nauka u cilju ozvaničenja saradnje između ove dve institucije potpisivanjem Memoranduma o razumevanju.

Saradnja koja je dogovorena između kompanije SuperMap Software CO., LTD i Fakulteta tehničkih nauka ima za cilj unapređenje  i podršku edukativnim, inovacionim, istraživačkim i razvojnim aktivnostima u području Geoinformatike i GeoInformacionih Sistema na Fakultetu tehničkih nauke što, pre svega, podrazumeva podršku u aktivnostima koje se odnose na program "SuperMap for Education". Ovaj program obuhvata dostupnost SuperMap proizvoda Labaratoriji za Geoinformatiku Fakulteta tehničkih nauka u edukativne i istraživačke svrhe, kao i podršku u istraživanju, nastavi, izradi disertacija i diplomskih radova uz pomoć SuperMap proizvoda.

Memorandum o razumevanju potpisali su Will ZHAO, generalni menadžer za Evropu i Afriku ove kompanije i prof. dr Rade Doroslovački, dekan FTN-a u prisustvu Skye LEI-a, razvojnog menadžera u SuperMap Software CO., LTD, prof. dr Darko Stefanović, prodekan za nauku i međunarodnu saradnju, prof. dr Miro Govedarica, rukovodilac Labarotorije za geoinformatiku, doc. dr Aleksandra Radulović, doc. dr Dušan Jovanović i Olivera Šulc iz Službe za međunarodnu saradnju.

Prof. Doroslovački, dekan FTN-a ovom prilikom je istakao da Sporazum predstavlja značajan iskorak u sve intenzivnijoj saradnji kineske i srpske privrede, i da se nada da će sporazum omogućiti bolje uslove studentima FTN-a u edukaciji iz oblasti Geoinformatike i GIS-a.
 

  • Nije moguće prikazati sliku.
  • Nije moguće prikazati sliku.
  • Nije moguće prikazati sliku.