Završni seminar projekta ITASDI


14.11.2019. - 15:13 

U sredu, 20.11.2019. u 18 časova u amfiteatru Centralne zgrade Univerziteta u Novom Sadu održaće se završni seminar u sklopu Erasmus+ KA2 projekta Innovative Teaching Approaches in development of Software Designed Instrumentation and its application in real-time systems (ITASDI) iz grupe strateških partnerstava.

Ovaj seminar koji nosi naziv "Seminar for presenting books and new course developed" prevashodno je namenjen prezentaciji novog kursa Samoobučavajući i adaptivni algoritmi i knjige pod nazivom Upravljački algoritimi i softverski dizajnirana instrumentacija pomoću LabView-a u okviru studijskog programa Računarstvo i automatika. Uz ova dva intelektualna rezultata, biće dat i kratak osvrt na celokupan projekat i šta je je razvijeno u toku njegovog trajanja. Seminar je namanjen, kako zainteresovanim stranama iz privrede i industrije, tako i kolegama nastavanicima i studentima, koji su zainteresovani za teme upravaljanja u realnom vremenu i virtuelne instumentacije.

Kako se projekat bliži završetku, želimo da vas podsetimo da je projekat namenjen kako bi se trenutni nastavni plan, kao i nastavni materijal, a uz to i pristupi u nastavi i učenju osavremenili i prilagodili modernom dobu, kao i trenutnoj potrebi na tržištu i u industriji. Tim sa Univerziteta u Novom Sadu i Fakulteta tehniničkih nauka predstavljaju rukovodioce ovog projekta, dok ostatak projektnog tima čine Univerzitet u Beogradu, Univerzitet Kiril i Metodije iz Skoplja, Tehničko veleučilište Zagreb i Varšavski univerzitet tehnologije. Ovaj konzorcijum je u toku projekta ostvario značajne rezultate i saradnju kako sa drugim ustanovama sličnog karaktera, tako i sa privrednim instancama koje su rado podržale projekat kroz savete i konsultovanje.

Agendu događaja možete pogledati OVDE.