Potpisan Sporazum o saradnji sa najboljim fakultetom u Kini


31.10.2019. - 09:27 

Predstavnici Fakulteta za menadžment Sijan Đaotong Univerziteta, koji je proglašen najboljim u Kini, posetili su Fakultet tehničkih nauka u cilju ozvaničenja saradnje između ove dve institucije koja će rezultirati formiranjem zajedničkog MBA studijskog programa.

Fakultet tehničkih nauka je u oktobru 2019. godine imao priliku da ugosti prof. dr Feng Gengdžonga, dekana Fakulteta za menadžment Sijan Đaotong Univerziteta, kao i uvaženog gosta sa istog fakulteta, prof. dr Čengli Šua.  

Rezultat ove posete bio je Sporazum o saradnji dva fakulteta koji je potpisao prof. dr Rade Doroslovački, dekan Fakulteta tehničkih nauka i prof. dr Feng Gendžong, dekan Fakulteta za menadžment, a čijem potpisivanju su prisustvovali prof. Čengli Šu, kao i prof. dr Bojan Lalić, direktor Departmana za industrijsko inženjerstvo i menadžment.

Dekan, prof. Doroslovački istakao je da Sporazum, kao i prateći dokumenti, omogućavaju formiranje zajedničkog MBA studijskog programa  namenjenog svim zaposlenima u privredi, a pogotovo sadašnjim i budućim zaposlenima u kineskim kompanijama u Srbiji, kao i kineskim kompanijama koje žele da uđu na srpsko tržište. „Uzimajući u obzir sve intenzivniju saradnju kineske i srpske privrede, očekuje se da će vladati veliko interesovanje za zajednički MBA studijski program“ - naglasio je prof. Doroslovački.

Prof. Lalić je istakao veliko zadovoljstvo jer je ovo veliki pomak za MBA studije. Potpisivanju Sporazuma o saradnji prethodilo je predavanje našeg uvaženog gosta prof. dr Čengli Šua na temu „Inovacije poslovnog modela u Kini“, kome su, u prostorijama Privredne komore Vojvodine, prisustvovali studenti MBA studija, doktorskih studija, preduzetnici, kao i zaposleni na Fakultetu. „Prof. Šu je, inače, doktorirao u Čikagu na Univerzitetu Ilinois i radio je kao savetnik u kineskoj Vladi, profesor na tehničkom univerzitetu u Kvinslendu, Australija, kao i u kompaniji sa liste Fortune500. Fakultet za menadžment Sijan Đaotong Univerzitet je proglašen najboljim u Kini, a Sijan Đaotong Univerzitet je član C9 lige koja obuhvata devet najboljih univerziteta u Kini koji postižu izvanredne rezultate na svetskom nivou“ - istakao je prof. Lalić.
 

  • Nije moguće prikazati sliku.
  • Nije moguće prikazati sliku.
  • Nije moguće prikazati sliku.