Nikola Todorović osvojio zlato na šampionatu u borilačkim sportovima evropskih univerziteta


18.09.2019. - 09:06 

Uprava Fakulteta tehničkih nauka organizovala je svečani prijem šampiona Nikole Todorovića, našeg studenta druge godine Računarstva i automatike, koji je na nedavno završenom šampionatu u borilačkim sportovima evropskih univerziteta „EUSA Combat Championships“ u Zagrebu, osvojio zlatnu medalju za Univerzitet u Novom Sadu, predstavljajući  FTN.

Na ovom takmičenju koje se realizuje pod okriljem EUSA organizacije (European University Sport Association) učestvovali su predstavnici 170 univerziteta iz cele Evrope, a Nikola je predstavljao UNS, odnosno FTN u disciplini K-1, koja predstavlja najtežu disciplinu kik-boksa, u kategoriji -75 kg. „Veliko mi je zadovoljstvo što sam imao priliku da predstavljam svoj univerzitet i fakultet na ovako velikom takmičenju i uz to da osvojim najsjajniju medalju. Ovaj uspeh me podstiče da se još više trudim i to je uvertira u ono što sledi, a to je Svetsko prvenstvo koje me očekuje sredinom oktobra gde se nadam istom rezultatu“ – navodi Nikola.

Nikola je standardni reprezentativac Kik-boks saveza Srbije. Bio je juniorski svetski prvak u kik-boksu, višestruki je prvak Srbije i osvajač bronzane medalje na prošlom Evropskom prvenstvu za seniore. Uz sve svoje sportske aktivnosti, Nikola je uspešan student druge godine FTN-a koji ispite polaže u roku.


FOTO: Arhiva Kik-boks saveza Srbije
 

  • Nije moguće prikazati sliku.
  • Nije moguće prikazati sliku.