IV IPA DRIVE radionica: Metode i tehnike testiranja automobilskog softvera


13.09.2019. - 12:36 

Četvrta po redu radionica IPA DRIVE projekta održaće se u ponedeljak, 16. septembra 2019. godine u Laboratoriji Odseka za računarsku tehniku i računarske komunikacije, na adresi Bajči Žilinskog bb.

Kratak opis radionice:
Automobili kao dominantni način transporta u modernim društvima donose sa sobom i izražen bezbednosni rizik. Najnovije funkcionalnosti u savremenim vozilima (npr. autonomna vožnja) zahtevaju sve veću upotrebu softvera (govorimo o stotinama hiljada do milion linija izvornog koda). Kako bi se garantovalo savršeno bezbedno upravljanje vozilima i kako bi se sprečila pojava i najmanjih eventualnih otkaza, veoma je značajno posvetiti odgovarajuće vreme i trud kako bi se softver testirao i utvrdilo da je bezbedan i spreman za puštanje u rad.

U okviru radionice ćemo proći kroz kratak pregled trenutno dostupnih metoda i tehnika za testiranje softvera – od najnižeg nivoa provere pojedinačnih delova softvera do celokupnog sistema na nivou vozila. U nastavku ćemo se fokusirati na praktične veštine i specifičan način (polu)automatskog testiranja softvera korišćenjem namenskog hardvera u testnoj petlji (eng. Hardware in the Loop – HiL).

Više informacija o projektu DRIVE,  u sklopu Interreg IPA programa prekogranične saradnje Srbija - Hrvatska možete pogledati OVDE.