Tim sa FTN-a na najznačajnijem ruskom akademskom događaju „Ostrov 10-22“


12.07.2019. - 12:07 

Na dvonedeljnom programu „Ostrov 10-22“ koji je na Institutu Skolkovo u Moskvi okupio preko 1500 predstavnika ruske akademske zajednice, tim sa Fakulteta tehničkih nauka čini deo delegacije Srbije koja će oblikovati budućnost univerziteta u pravcu njihove digitalne transformacije.

Na poziv Ruske Federacije, a kao ishod prvog Digitalnog dijaloga Srbije i Rusije, delegacija Srbije koju čine: prof. dr Darko Stefanović, prodekan za nauku i međunarodnu saradnju Fakulteta tehničkih nauka, doc. dr Danijela Gračanin, asistent Danijela Ćirić i stručni saradnik Branislav Bogojević sa Departmana za industrijsko inženjerstvo i menadžment FTN-a i tri predstavnika Univerziteta u Beogradu, uzela je učešće na ovom značajnom događaju.

Tokom boravka učesnici će imati predavanja, radionice i rad u grupama kako bi se osposobili za digitalnu transformaciju svojih institucija, a programom je predviđena i panel diskusija na kojoj će učestvovati i predstavnici ruske Vlade. Na događaju učestvuje 120 delegacija državnih ruskih univerziteta, preko 100 rektora, 1000 predavača, mentora i trenera koji su stručnjaci u ovoj oblasti.

„Ostrov 10-22“ je organizovan sa ciljem razvoja univerziteta i njihovog pozicioniranja u modernom svetu usmerenog na savremene tehnološke trendove odnosno na digitalnu transformaciju univerziteta koja je sada aktuelna i menja situaciju u pristupu upravljanju, tržištu rada, razvoju ljudskih resrsa i međusobnom povezivanju subjekata u obrazovanju.

„Ostrov 10-22“ održava se od 10. do 22. jula 2019. godine.
 

Nije moguće prikazati sliku.
Nije moguće prikazati sliku.
Nije moguće prikazati sliku.
Nije moguće prikazati sliku.