Digitalna obrada slike i videa za primenu u autonomnim vozilima


11.06.2019. - 10:41

Pozivamo sve zainteresovane članove akademske zajednice da prisustvuju radionici: Digitalna obrada slike i videa za primenu u autonomnim vozilima koja će se održati 13. juna 2019. godine u 14h u Svečanoj sali FTN.
U poslednje vreme autonomna vozila sve više postaju deo naše svakodnevnice, a pritom nivo njihove autonomije raste iz dana u dan. Moderna vozila su opremljena raznim tipovima senzora (radar, lidar, kamere, itd.) čije je signale potrebno obraditi i omogućiti vozilu da na osnovu toga samostalno sprovede određenu radnju, bez potrebe za intervencijom vozača. Veliki deo ADAS (engl. Advanced Driver-Assistance Systems) algoritama zasnovan je na obradi signala slike koji dolaze sa kamera postavljenih na vozilu, koje zapravo predstavljaju „oči“ autonomnog vozila.

Na ovoj radionici će biti predstavljene osnovne tehnike obrade slike koje se koriste za dizajn složenih ADAS algoritama, te će biti prikazani brojni primeri njihovog korištenja. Biće analizirani složeni ADAS algoritmi i prikazaće se njihova implementacija na realnoj platformi u realnom vremenu.