Studenti FTN-a učestvovali na međunarodnoj radionici u Temišvaru


03.06.2019. - 07:59

Studenti Fakuleta tehničkih nauka sa studijskog programa Čiste energetske tehnologije i strukovnih studija Elektroenergetika - obnovljivi izvori električne energije, njih 30, učestvovali su u međunarodnoj studentskoj radionici na temu „Environmental effects of electric vehicles usage“.
Radionica je održana u petak, 24. maja 2019. godine u najmodernijoj zgradi Biblioteke Politehničkog univerziteta u Temišvaru, a u sklopu posete delegacije FTN-a ovoj visokoobrazovnoj instituciji.
Ovom prilikom studenti, koje su predvodili prof. dr Vladimir Katić, prodekan za finansije i razvoj i asistent-master Barbara Vujkov, prezentovali su svoje radove.
Nakon kratkog predstavljanja Univerziteta i uvodnog predavanja prof. dr Vladimira Katića pod nazivom “Electric vehicles – history and present state” naši studenti održali su dve prezentacije.

Studenti Vuk Dokmanović, Nikola Mančev i Petar Ivanović govorili su na temu “Overall assessment of environmental effects of IC engine vehicles” a prezentaciju pod nazivom “Overall assessment of environmental effects of electric vehicles”održali su Rastko Aćimović, Luka Hovanec, Zlata Marijanović i Danijela Seočanac. Potom su usledile i prezentacije radova kolega iz Rumunije koje je predvodio prof. dr Marian Grekonici.

Ovakav vid edukacije, povezivanja i razmene znanja mladih kolega, budućih inženjera iz različitih zemalja pokazao se kao izuzeno uspešan pa je predloženo da postane tradicionalan. Inače, studenti pomenutih studijskih programa već nekoliko godina unazad imaju priliku da steknu ovakva iskustva jer su za njih organizovane slične radionice u Trebinju i Podgorici.
 

  • Nije moguće prikazati sliku.
  • Nije moguće prikazati sliku.
  • Nije moguće prikazati sliku.