Prof. dr Vladimir Katić promovisan u počasnog profesora Politehničkog univerziteta u Temišvaru


03.06.2019. - 07:55 

Poseta delegacije FTN-a Politehničkom univerzitetu u Temišvaru koja je realizovana u petak, 24. maja 2019. godine bila je, između ostalog i prilika da se našem profesoru i prodekanu za finansije i razvoj Vladimiru Katiću dodeli akademska titula počasnog profesora ovog univerziteta.

Ovo prestižno priznanje rezultat je dugogodišnjeg značajnog doprinosa profesora Katića na poljima visokog obrazovanja i istraživačkog rada, razmeni studenata, trudu za održavanje već postojeće saradnje dve institucije kao i pronalaženju novih mogućnosti zajedničkog delovanja. Posebno se ističe njegov doprinos ne samo u nastavnom procesu nego i u naučnoistraživačkom radu u oblastima: Energetski elektronski pretvarači, Kvalitet električne energije, Održivi izvori energije – solarna i energija vetra kao i Električni automobili.

Profesoru Katiću nagradu je, na svečanoj ceremoniji u Sali Senata Univerziteta uručio prorektor profesor Liviu Ioan Cadariu-Brailoiu. Predlog za ovo značajno priznanje potekao je od prof. dr Mariana Greconicia, a obrazloženje predloga i odluku senata Plitehničkoh univerziteta iz Temišvara izložio je prof. dr Constantin Blaj. Po prijemu, prof. Katić se obratio prisutnima, zahvalio na priznanju i predstavio glavne pravce saradnje koji su bili motiv za pokretanje ovog predloga. Veoma lepo je govorio i prof. dr Ion Boldea, član Rumunke akademije nauka o višegodišnjoj saradnji dve institucije.

D?deli je, pored istaknutih profesora Politehničkog univerziteta, kolega i studenata sa FTN-a prisustvovao i generalni konzul Republike Srbije u Temišvaru, gospodin dr Vladan Tadić.
 

Nije moguće prikazati sliku.
Nije moguće prikazati sliku.
Nije moguće prikazati sliku.
Nije moguće prikazati sliku.