Predstavnici Ambasade Ujedinjenih Arapskih Emirata u RS u poseti FTN-u


27.05.2019. - 12:36

U četvrtak, 23. maja 2019. godine Fakultet tehničkih nauka posetili su gospodin Abdulrahman Muhamed Alshamsi, prvi sekretar Ambasade Ujedinjenih Arapskih Emirata u Republici Srbiji i Dragana Čamagić, ekonomski istraživač pri Ambasadi. Poseta FTN-u jedan je u nizu sastanaka koje ova ambasada organizuje u Srbiji u cilju promovisanja nagrade za održivost “Zayed Sustainability Prize”.

Zajed nagrada za održivost, koja uvažava principe Ujedinjenih nacija o ciljevima održivog razvoja, ustanovljena je pre 11 godina u čast nasleđa šeika Zajeda i priznanja za njegovu posvećenost održivom razvoju. Ceremonija dodele nagrade organizuje se u okviru Abu Dabi „Nedelje održivosti“, koja okuplja više hiljada ljudi iz 175 zemalja, u godini koju je Vlada UAE proglasila godinom tolerancije.

Prilikom posete FTN-u uvaženi gosti su održali prezentaciju tokom koje je predstavljen koncept pomenute nagrade, ali je učinjen i osvrt na potencijale za buduću saradnju.

Goste su, u ime Fakulteta dočekali prof. dr Vladimir Katić, prodekan FTN-a za finansije i razvoj i Vladimir Todorović, šef Službe za međunarodnu saradnju kao i brojni predstavnici departmana Fakulteta.   

Nadamo se da ćemo sa vama zajedno raditi na iznalaženju adekvatnih mogućnosti za institucionalnu saradnju sa obrazovnim institucijama, fakultetima i univerzitetima u Ujedinjenim Arapskim Emiratima”, zaključak je predstavnika Ambasade UAE nakon susreta na FTN-u.
 

Nije moguće prikazati sliku.
Nije moguće prikazati sliku.
Nije moguće prikazati sliku.
Nije moguće prikazati sliku.