Osobe sa invaliditetom koje su menjale svet


21.05.2019. - 15:26 

U okviru projekta “Osobe sa invaliditetom koje su menjale svet" u Svečanoj sali Fakulteta tehničkih nauka će se održati tribina posvećena životu i radu Stivena Hokinga, u četvrtak, 23. maja 2019. godine u 12.00 časova.

Tribinu će otvoriti Robert Čoban, direktor Color Press Grupe koji će se publici obratiti uvodnim govorom i osvrnuti se na ciljeve projekta "Osobe sa invaliditetom koje su menjale svet".

O životu i radu Stivena Hokinga govoriće :

- Dušan Dubajić - stručnjak iz oblasti fizike, Departman za fiziku na Prirodno-matematičkom fakultetu u Novom Sadu - Stiven Hoking- najveća dostignuća

- Slobodan Brkić, mladi naučnik, iako potpuno slep, apsolvent je Fakulteta političkih nauka, IT specijalista, pijanista i kompozitor, prevodilac engleskog, španskog, italijanskog i japanskog jezika - Stiven Hoking- "Hendikep kao prednost a ne mana u postizanju viših ciljeva za čovečanstvo"

- Ana Ilić, predsednica Novosadskog udruženja studenta sa invaliditetom - O zastupanju prava studenata sa ivaliditetom i prevazilaženju predrasuda kroz konkretne primere životnih situacija

- Na kraju, uslediće kratak motivacioni govor ambasadora platforme "Šampioni svaki dan", na temu "Snaga je u vama".

 

  • Nije moguće prikazati sliku.