BestSDI radionica na Fakultetu tehničkih nauka


10.04.2019. - 08:21

Na Fakultetu tehničkih nauka u periodu 8.4.2019. do 10.4.2019. održava se radni skup BESTSDI projekta, koji finansira Evropska unija u okviru programa Erasmus+ Ključna akcija 2, Izgradnja kapaciteta u području visokog obrazovanja (Erasmus+ KA2 CBHE).

Na ovom skupu okupilo se 50 nastavnika i eksperata iz 16 akademskih institucija, partnera na projektu iz Belgije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske,  Makedonije, Nemačke, Albanije, Srbije, Crne Gore koji će raditi na uvođenju novih sadržaja u univerzitetske studijske programe u regiji iz područja infrastrukture prostornih podataka.

Podsećamo da je BESTSDI projekat (Western Balkans academic education Evolution and professional's sustainable training for spatial data infrastructures)  prihvaćen za finansiranje od strane Izvršne agencije za edukaciju, audio-vizuelnu umetnost i kulturu Evropske unije na konkursu objavljenom 2016. godine. Projekat se realizuje se od 15. oktobra 2016. i trajaće tri godine, do 14. oktobra 2019. godine. Nosilac projekta je Geodetski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, a Fakultet tehničkih nauka, zajedno sa Građevinskim fakulteom iz Subotice, učestvuje u realizaciji ovog projekta. Lokalni koordinator projekta za Univerzitet u Novom Sadu je prof. dr Miro Govedarica.


 

  • Nije moguće prikazati sliku.
  • Nije moguće prikazati sliku.