EUROBOT 2019 u čast velikom hemičaru Mendeljejevu


03.04.2019. - 07:51 

U subotu, 6. aprila u Centralnoj zgradi Univerziteta u Novom Sadu, održaće se 17. Nacionalno prvenstvo u robotici „EUROBOT 2019“ na kome će se takmičiti preko 35 juniorskih i seniorskih timova iz Srbije.

Za seniorsko takmičenje, koje je namenjeno studentima i mladima do 30 godina koji se bave robotikom, prijavljeno je oko 20 timova iz Beograda i Novog Sada. Takođe, ove godine, snage će sa domaćim timovima odmeriti i dva inostrana tima, iz Francuske i Velike Britanije. U juniorskoj kategoriji takmičiće se 17 timova koje čine deca do 18 godina koja su zainteresovana za ovu oblast.

Tema i zadatak takmičenja:

Svake godine su pred takmičarima novi problemski izazovi na koje moraju odgovoriti potpuno novim robotima i strategijama. Tema ovogodišnjeg takmičenja je Atom factory, u čast Dmitriju Mendeljejevu, velikom hemičaru, koji je pre 150 godina revolucionarno promenio naša shvatanja materije i napravio klasifikaciju hemijskih elemenata, kakva se i danas koristi.  

Roboti će imati zadatak, da na terenu izvedu akcije koje simbolično predstavljaju eksperiment, vrše klasifikaciju i merenje atoma, i još mnoge druge stvari.

Takmičenje se realizuje u 6. aprila 2019. godine u Centralnoj zgradi Univerziteta u Novom Sadu u 8.00 časova kada će timovi početi sa prvim mečevima. Svečano otvaranje će se održati u 13.00 časova nakon čega će se mečevi nastaviti.


Ulaz je slobodan.

 

  • Nije moguće prikazati sliku.