M:tel a.d. Banja Luka predstavio program stručne prakse za studente FTN-a


14.03.2019. - 07:35 

U okviru saradnje sa Fakultetom tehničkih nauka, predstavnici kompanije M:tel a.d. Banja Luka, jednog od tri nacionalna telekom operatera u Bosni i Hercegovini, predstavili su svoj program stručne prakse namenjen studentima FTN-a i približili im ulogu koju inženjeri imaju u savremenom telekomu, kao i nove tehnologije koje se koriste u mreži telekoma kao štu su SD WAN, LoRa WAN i IoT.

Predstavnike M:tel-a, koje su činili Aleksandar Veselinović, rukovodilac Sektora za planiranje i izgradnju upravljačko-komutacionih sistema i servisa, Ostoja Čenić šef Službe za planiranje i izgradnju IP/MPLS mreže, Tijana Tegeltija i Nemanja Runić iz Sektora za ljudske resurse, primili su prof. dr Rade Doroslovački, dekan FTN-a, prof. dr Dragiša Vilotić, prodekan za nastavu FTN-a, prof. dr Vlado Delić, šef Katedre za telekomunikacije i obradu signala i doc. dr Nikša Jakovljević sa iste katedre Departmana za energetiku, elektroniku i telekomunikacije.

Kako je m:tel kompanija koja svoje poslovanje zasniva na praćenju najnovijih tehnoloških dostignuća u oblasti telekomunikacija i ima visoko razvijen sluh za značaj povezivanja sa institucijama koje obrazuju kvalitetne inženjere ovih profila, Fakultet tehničkih nauka je u novembru 2018. godine potpisao ugovor o obavljanju stručne prakse za studente FTN-a u cilju pružanja što boljih uslova mladim ljudima koji će oblikovati ovu inženjersku struku u budućnosti.

Studenti zainteresovani za praksu u m:tel-u mogu da se prijave putem e-mail adrese: praksa@mtel.ba ili da se jave prof. dr Željenu Trpovskom na zeljen@uns.ac.rs.
 

Nije moguće prikazati sliku.
Nije moguće prikazati sliku.
Nije moguće prikazati sliku.
Nije moguće prikazati sliku.