Studenti FTN-a osvojili II mesto na CFA Research Challenge-u


12.03.2019. - 09:49 

Tim studenata sa Departmana za industrijsko inženjerstvo i menadžmet, modul Investicioni menadžment u sastavu: Milica Ničić, Petar Dobromirov, Igor Milošević, Saša Prica i Predrag Vujatov osvojio je drugo mesto na premijernom CFA Research Challenge-u koje je održano u Srbiji, kao deo najvećeg svetskog takmičenja studenata ekonomske i menadžerske struke iz oblasti fundamentalne investicione analize.

Takmičenje je održano u organizaciji Udruženja investicionih profesionalaca Srbije, koje je ujedno i predstavnik američkog CFA instituta, i uz podršku konsultantske kuće Ernst&Young i kompanije "Metalac" iz Gornjeg Milanovca. Na njemu su, pored tima sa FTN-a učestvovali i studenti Ekonomskog fakulteta i Fakulteta organizacionih nauka Univerziteta u Beogradu, kao i Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Nišu. Njihov zadatak bio je da, tokom tri meseca rada naprave detaljnu analizu i projekcije rezultata kompanije "Metalac", kao i analizu okruženja u kojem kompanija posluje i da pruže investicionu preporuku prilikom prezentacije analize.

Naši studenti su, uz savete industrijskog mentora Savić Miloša, partnera u firmi WM Equity Partners i akademskog mentora, asistenta Ferenčak Miroslava sa Departmana za industrijsko inženjerstvo i menadžment, napravili sjajan investicioni predlog i prezentaciju koju je žiri sastavljen od menadžera i konsultanata iz firmi kao što su Ernst&Young, KPMG, Erste Banka i WM Equity Partners, ocenio visokim ocenama. Ovaj rezultat dokaz je da značajne konsultantske kuće i firme prepoznaju kontinuitet kvalitetnog rada i širokog korpusa znanja i veština koje studenti Departmana za industrijsko inženjerstvo i menadžment, modula Investicioni menadžment dobijaju tokom studija na FTN-u.

CFA Research Challenge održava se u 85 zemalja i na njemu preko 5.000 studenata sa 1.100 univerziteta u svetu predstavlja svoje znanje i umeće iz domena finansijske analitike, što je odlična osnova za donošenje kvalitetnih investicionih odluka.