Predstavljanje programa prakse u kompaniji M:tel


10.03.2019. - 16:34

Kompanija M:tel a.d. Banja Luka, jedan od tri nacionalna telekom operatera u Bosni i Hercegovini, održaće predavanje "Uloga inženjera u savremenom telekomu" i predstaviti svoj program stručne prakse namenjen studentima Fakulteta tehničkih nauka u utorak, 12.3.2019. godine, u Svečanoj sali FTN-a u 13 časova.

Predavanje, koje kompanija M:tel organizuje u saradnji sa Katedrom za telekomunikacije i obradu signala FTN-a, održaće predstavnici kompanije Aleksandar Veselinović i Ostoja Čenić, a gosti će imati priliku da saznaju nešto više o novim tehnologijama koji se koriste u mreži telekoma kao što su SD WAN, LoRa WAN i IoT.


O predavačima (biografije):

Aleksandar Veselinović -  predavač iz oblasti Tehnologije u mreži telekoma i LoRa WAN i IoT
Zaposlen u Mtel-u kao rukovodilac Sektora za planiranje i izgradnju upravljačko-komutacionih sistema i servisa, po zanimanju je diplomirani inženjer elektrotehnike. Vodio mnoge projekte uvođenja novih i zamjene postojećih tehnologija (prenos podataka u mobilnoj mreži, VAS servisi, IPTV, Online Charging sistemi, Inteligentne platforme itd.). Završio mnoge stručne kurseve (Cisco, Huawei, Nokia, Ericsson, Siemens, Intracom, Check Point) kao i poslovne kurseve iz korporativnog upravljanja, finansija, projektnog upravljanja i dr. Poseduje stručne licence za projektovanje, izgradnju i nadzor telekomunikacionih i sistema slabe struje. U kompaniji m:tel je više od 15 godina.

Ostoja Čenić – predavač iz oblasti Transportne i pristupne mreže i SD WAN
Zaposlen u Mtel-u kao šef Službe za planiranje i izgradnju IP/MPLS mreže, po zanimanju je diplomirani inženjer elektrotehnike.
Bio je član IEEE-Institute of Electrical and Electronics Engineers za 2016. godinu. Radeći u Mtel-u uspešno je završio niz obuka kao što su 7750 SR IPV6 Operations, Maintenance & Provisioning, na IP/MPLS opremi, 5650 CPAM operater,Obuka za uređaje 7705 SAR i trening za IP/Ethernet Backhaul, Obuka za triple-play servise na IP/MPLS opremi, Obuka za rad na PTP opremi i mnoge druge. U kompaniji Mtel je više od 10 godina.
 

  • Nije moguće prikazati sliku.