Prof. dr Ivana Kovačić na Godišnjem Berlitz HR Forumu


05.03.2019. - 12:40

Pored predstavnika velikih i uspešnih kompanija koje posluju u Srbiji, prof. dr Ivana Kovačić sa Fakulteta tehničkih nauka, bila je učesnik panel diskusije u okviru četvrtog Godišnjeg Berlitz HR Foruma posvećenog učenju stranih jezika koji je prvi put održan u Novom Sadu.

Na ovogodišnjem Berlitz HR Forumu koje je održan u hotelu Sheraton u organizaciji Berlitz Serbia centra uz podršku Nemačko-srpske privredne komore, o značaju ulaganja u učenje stranih jezika, kako za studente, tako i za zaposlene ili za one koji traže posao govorili su: Vladimir Damnjanović, HR Manager kompanije Continental, Vladan Buha, Director Talent and Develompent iz kompanije NIS Gazprom Neft, Branka Mijatović, HR Manager u CCBILL-u i prof. dr Ivana Kovačić sa Fakulteta tehničkih nauka.

Takođe, panelisti su govorili i o važnosti da kompanije pružaju podršku svojim zaposlenima u usavršavanju znanja stranih jezika, o promenama koje je globalizacija donela u ovom polju i podelili su svoja pozitivna iskustva o studentima Fakulteta tehničkih nauka kada je u pitanju nivo znanja stranih jezika koji su pokazali prilikom rada u ovim kompanijama.

Berlitz je najstariji svetski lanac centara za učenje stranih jezika sa preko 550 centara u više od 70 zemalja širom sveta. U Srbiji već 14 godina postoje četiri Berlitz centra za strane jezike u Beogradu, a od septembra 2018. godine počeo je sa radom i centar u Novom Sadu.