Takmičenja za srednjoškolce i studente


25.02.2019. - 14:11 

U organizaciji studentskog udruženja ESTIEM održava se 12. studentsko takmičenje “FTN Challenge” i 5. takmičenje namenjeno srednjoškolcima “FTN Challenge Junior” 30. i 31. marta odnosno 6. i 7. aprila 2019. godine na Fakultetu tehničkih nauka.

Takmičenje za studente - FTN Challenge

Takmičenje se ove godine održava 30. i 31. marta i namenjeno je svim studentima fakulteta inženjerskih, ekonomskih, menadžerskih i organizacionih nauka u Republici Srbiji.
Ovo takmičenje predstavlja izazov za studente koji žele da svoje znanje primene u praksi i takmiče se sa uspešnim studentima ostalih prestižnih fakulteta u Srbiji.
Takmičenje se sastoji iz četiri discipline, a svaki tim može da se takmiči u jednoj. Date discipline su Case Study, Elevator Pitch, Debata, a od ove godine uvedena je i disciplina Shark Tank. Sudije su profesori i stručnjaci.
FTN Challenge se uspešno održao na Fakultetu tehničkih nauka 11 puta, gde su interesovanje za ovaj tip takmičenja do sada pokazali studenti državnih i privatnih fakulteta iz Novog Sada, Beograda, Niša, Kragujevca i Subotice.

Prijavu za takmičenje FTN Challenge možete izvršiti OVDE.

Takmičenje za srednjoškolce - FTN Challenge Junior

Ovo takmičenje će se održati nedelju dana posle FTN Challenge-a, 6. i 7. aprila, u prostorijama Fakulteta tehničkih nauka. Namenjeno je učenicima trećih i četvrtih razreda svih srednjih škola u Republici Srbiji i učesnici mogu da se takmiče u dve discipline – Elevator Pitch i Debata.
FTN Challenge Junior se organizuje od 2015. godine i do sada se pokazao kao događaj koji je pružio mnogo prilika srednjoškolcima i pomogao im pri odluci o upisu na fakultet.

Prijavu za takmičenje FTN Challenge Junior možete izvršiti OVDE.

FTN Challenge i  FTN Challenge Junior tradicionalno organizuje studentska organizacija ESTIEM u saradnji sa Fakultetom tehničkih nauka i Departmanom za industrijsko inženjerstvo i menadžment.

Opisi disciplina:
Case Study, odnosno studija slučaja, disciplina je u kojoj timovi dobijaju studiju slučaja u kojoj su do detalja opisani stanje i zadaci kompanije čiji problem treba da se reši.
Elevator Pitch predstavlja disciplinu kratkih idejnih prezentacija u kojoj timovi imaju određeno vreme da rade na rešavanju problema koji im je zadat.
Debata je formalna diskusija u kojoj dve suprotstavljene strane razmenjuju argumente u prilog različitim stanovištima povodom jedne teme.
Shark Tank je nova disciplina u kojoj takmičari, pred žirijem, iznose svoj poslovni plan ili inovativnu ideju koju bi hteli da realizuju.