Strategije globalizacije naših akademaca prezentovane kineskoj kompaniji NetDragon


21.02.2019. - 14:33

Na trodnevnoj radionici „Winter Academy – Doing business in China”, koju je po šesti put organizovao Departman za industrijsko inženjerstvo i menadžment u saradnji sa Institutom „Pojas i put”, studenti FTN-a su, rešavajući studiju slučaja kompanije NetDragon Websoft, kreirali strategiju globalizacije ove kompanije u Srbiji i zemljama Centralne i Istočne Evrope i trogodišnji akcioni plan za njeno ostvarenje.

Studenti III, IV i V godine FTN-a su, kroz interaktivni rad sa mentorom doc. dr Nikolom Zivlakom, predavačem poslovne škole EM Lyon Business School iz Šangaja i bivšim studentom DIIM-a, izradili svoja rešenja studije slučaja koja su timski predstavili Michael Chan-u, direktoru razvoja kompanije NetDragon Websoft, koji je aktivno učestvovao u diskusijama o studentskim idejama i pružao savete polaznicima radionice.

Nakon seta prezentacija, žiri, koji su sačinjavali doc. dr Nikola Zivlak, doc. dr Danijela Gračanin i doc. dr Jelena Demko-Rihter proglasili su pobednički tim, a svim polaznicima su dodeljeni sertifikati. Učešćem na WA 2019 naši studenti su stekli nova saznanja o obrazovnom i privrednom sistemu jedne od najrazvijenijih zemalja sveta, kao i o trendovima i predviđanjima za poslovanje na kineskom tržištu.