Održan završni seminar - Obnovljivi izvori električne energije


17.01.2019. - 14:19 

Više od 50 studenata, koji su izabrali predmet Obnovljivi izvori električne energije kod prof. dr Vladimir Katića, a koji se predaje na modulima Energetska elektronika i električne mašine, Elektroenergetski sistemi i Distribuirani energetski resursi koji se realizuju u okviru master studija Energetike, elektronike i telekomunikacija u završnoj prezentaciji održanoj 16. januara 2019. godine predstavili su rezultate svojih semestralnih projektnih radova.

Obrađivano je sedam interesantnih tema, a zadatak studenata bio je da izvrše obradu, računarsko modelovanje, simulaciju i verifikaciju raznih sistema obnovljivih izvora i njihovog uticaja na rad elektroenergetskog sistema. Primenjen je novi model studija, koji je razvijen u sklopu projekta „Razvoj visokog obrazovanja“ Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije pod nazivom „Primena digitalnih tehnologija u sistemima sa distribuiranim elektroenergetskim resursima“, a koji uključuje širu primenu savremenih digitalnih tehnologija i najnovijih softverskih alata.

“Studenti su izuzetno uspešno ovladali digitalnim tehnologijama u oblasti Obnovljivih izvora električne energije i kroz timski rad realizovali i prezentovali svoje rezultate na ovom završnom seminaru. Na završnoj anketi, ovakav pristup su visoko ocenili, tako da mogu zaključiti da smo dobro restruktuirali nastavu na ovom predmetu i omogućili studentima uvid u najsavremenije tehnike i softvere.” – navodi prof. dr Vladimir Katić, predmetni profesor.
 

Nije moguće prikazati sliku.
Nije moguće prikazati sliku.
Nije moguće prikazati sliku.
Nije moguće prikazati sliku.