Studenti FTN-a dobitnici nagrada za najbolje master radove Instituta RT-RK


27.12.2018. - 11:12 

Studenti Fakulteta tehničkih nauka sa studijskog programa Računarstvo i automatika, Marko Gostović, Ognjen Đekić i Igor Stefanović, osvojili su prve tri nagrade za najbolje master radove Instituta RT-RK.

U ovogodišnjoj jakoj konkurenciji u užem izboru našlo se 11 master radova koje su radili i odbranili studenti sa FTN-a i beogradskog i osiječkog univerziteta u 2018. godini pod mentorstvom Instituta RT-RK.

Odlukom Naučno-nastavnog veća Instituta RT-RK najboljim master radom u 2018. godini proglašen je rad pod nazivom "Jedno rešenje algoritma za upravljanje umreženim autonomnim vozilom" kandidata Marka Gostovića (FTN).

Drugo mesto pripalo je Ognjenu Đekiću (FTN) sa radom pod nazivom "Softverska magistrala za međuprocesorsku vezu u sistemima za autonomnu vožnju".

Treću nagradu dele Stefan Marković (ETF Beograd) sa radom pod nazivom "Simulacija i emulacija novog instrukcijskog skupa nanoMIPS" i Igor Stefanović (FTN) sa radom pod nazivom "Protokol za komunikaciju IP uređaja sa centralnim kontrolerom pametne kuće".

Institut RT-RK tradicionalno, već 17. put nagrađuje najbolje master radove studenata FTN-a, a od postojanja regionalnih centara Instituta RT-RK u Beogradu, Osijeku i Banjoj Luci, u konkurenciju ulaze i najbolji radovi studenata: Matematičkog fakulteta u Beogradu, Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu, Elektrotehničkog fakulteta iz Banje Luke i Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija iz Osijeka.