Trening kurs „Socijalna inovacija“


26.11.2018. - 08:58 

U sredu, 28. novembra 2018. godine u Svečanoj sali Fakulteta tehničkih nauka sa početkom u 9 časova  održaće se Trening kurs "Socijalna inovacija" koji se realizuje u okviru projekta "Transnational Cooperation to transform knowledge into marketable products and services for the Danubian sustainable society of tomorrow" (DTP1-072-1.1, Made in Danube), na Transnacionalnom programu Dunav (I poziv).

Cilj kursa je da učesnicima pruži osnove u potrazi za inovativnim rešenjima, uz očvršćivanje i razvoj vizije, znanja, veština i mogućnosti suočavanja sa trenutnim i budućim izazovima. Ovaj trening kurs pruža koncepte, teorije i alate koji su ključni za razumevanje zašto i pod kojim uslovima socijalna inovacija uspeva ili ne. Kurs će učesnicima pomoći da razumeju tok u okviru nastajanja određene inovacije kao i teoriju socijalne inovacije a sadrži praktične alate koje je potrebno primeniti da bi se socijalna inovacija započela i podržao njen razvoj, kao i studije slučaja uključujući grupne aktivnosti i otvorene diskusije.

Ciljne grupe su mala i srednja preduzeća, rukovodioci projekata u ranim fazama istraživanja, socijalne ili tehnološke inovacije, studenti završnih godina studija koji prvi put konkurišu ili učestvuju u transnacionalnim projektima u poslovnom sektoru.

Više o projektu Made in Danube možete pročitati OVDE.

Agendu trening kursa možete preuzeti OVDE.