Sekretarka Ambasade Narodne Republike Kine na FTN-u


26.11.2018. - 08:34 

Sekretarka Ambasade Narodne Republike Kine u Republici Srbiji zadužena za nauku gospođa Shi Yi u okviru posete Univerzitetu u Novom Sadu sastala se sa dekanom Fakulteta tehničkih nauka prof. dr Radetom Doroslovačkim u četvrtak 22.11.2018. godine.

Kako je Fakultet tehničkih nauka poznat po sinergiji između obrazovanja, nauke i privrede, po kvalitetnim inženjerima koje obrazuje i po velikom broju startap kompanija koje su proistekle iz FTN-a, sekretarka Shi je izrazila želju da se bliže upozna sa radom Fakulteta, potencijalima njegovih departmana i naučnim projektima koji se realizuju na Fakultetu tehničkih nauka. Takođe, detaljno je predstavljen Naučno-tehnološki park kao jedan od najsavremenijih objekata u Srbiji koji je trenutno u izgradnji. Osim toga bilo je reči o Joint Research Centru za obrazovanje inženjera, čije je osnivanje predviđeno ugovorom o saradnji koji je potpisan između Zhejiang Univerziteta i Univerziteta u Novom Sadu. Predstavljen je i projekat sa kineskim Beijing Normal Univerzitetom u okviru koga će se osnovati Zajednička laboratorija za obrazovne tehnologije budućnosti.

Sastanku su prisustvovali i prodekan za finansije i razvoj prof. dr Vladimir Katić, direktor Departmana za industrijsko inženjerstvo i menadžment prof. dr Bojan Lalić i Branislav Bogojević sa DIIM-a.
 

  • Nije moguće prikazati sliku.