Prezentacija kompanije „Minth“ na FTN-u


26.11.2018. - 07:44 

Predstavnici Minth grupe (N.R. Kina), Helen Wang i Joyce Xu, uz pratnju pomoćnika gradonačelnika grada Loznica, gospodina Ljubinka Đokića, posetili su u četvrtak, 22. novembra 2018. godine Fakultet tehničkih nauka.

Cilj posete kompanije je bila prezetacija prozvodnog programa i daljih planova vezanih za širenje na svetskom, ali i na srpskom tržištu.

Delatnost Minth grupe obuhvata proizvodnju delova za automobile kojma snabdeva poznate svetske auto kompanije, kao što su VW, Honda, Mazda, GM, Ford i dr. Kompanija Mith otvara fabriku u okolini Loznice za proizvodnju auto delova.
S obzirom da je planiran početak rada fabrike u Loznici kraj 2019. godine, ciljna grupa kompanije su bili studenti završnih godina inženjerskih studija, koji bi nakon perioda obučavanja u N. R. Kini imali mogućnost da rade u fabrikama Minth grupe lociranim u Nemačkoj, SAD, Meksiku kao i u Srbiji. Zaintresovani studenti mogli su da predaju svoj CV predstavnicima kompanije Minth, nakon čega je usledio grupni, a zatim i individualni intervju. Petočasovni susret predstavnika kompanije Minth i studenata Fakulteta tehničkih nauka protekao je uz asistenciju doc. dr Marka Vilotića.

 

  • Nije moguće prikazati sliku.