Sporazum o saradnji između kompanije Mtel i Fakulteta tehničkih nauka


16.11.2018. - 09:47 

Vodeći se činjenicom o važnosti sticanja praktičnog stručnog znanja za svakog mladog čoveka koji se sprema za zaposlenje i svoj profesionalni razvoj, kompanija Mtel konstantno omogućuje studentima elektrotehnike obavljanje stručne prakse u kompaniji.

Ove godine, kompanija Mtel je napravila još jedan korak s ciljem upravo pružanja šanse mladim ljudima da još kao studenti upoznaju praktične procese u oblastima kojima se bave, te je ostvarila saradnju sa Fakultetom tehničkih nauka iz Novog Sada.

Zahvaljujući inicijativi doc. dr Nikše Jakovljevića sa Katedre za telekomunikacije i obradu signala FTN-a, potpisan je Ugovor o obavljanju stručne prakse za studente Fakulteta tehničkih nauka za sve studente državljane BiH, ali i za sve druge zainteresovane studente iz Republike Srbije i šire.

Tokom obavljanja prakse studenti će moći da nauče proces kako teorija živi u praksi, koji su savremeni IKT trendovi, da otvoreno postavljaju pitanja u vezi sa „živim“ sistemima i tehnologijama, ali i da upoznaju brojne prednosti izbora kompanije Mtel kao mesta početka njihove buduće karijere.

Ovo je i jedinstvena prilika za sve studente da uvide koliko široku lepezu aktivnosti obuhvata jedna kompanija kakva je Mtel, te da i za sebe lično naprave procene u vezi sa budućim interesovanjima kako za praktičnu nastavu tako i za budući profesionalni put.

Za sva pitanja i potrebne informacije studenti mogu da se obrate na e-mail: oglas@mtel.ba ili direktno na e-mail adresu prof. Željen Trpovski (zeljen@uns.ac.rs , 021/485-2522)