Dekan prof. dr Rade Doroslovački učesnik panela „Obrazovanje za budućnost“


09.11.2018. - 16:34

U okviru konferencije BIZIT 2018 koja je održana u Beogradu 7. i 8. novembra 2018. godine, dekan Fakulteta tehničkih nauka prof. dr Rade Doroslovački bio je učesnik panel diskusije na temu „Obrazovanje za budućnost“.

Na ovom panelu, kojim je okončana ovogodišnja BIZIT konferencija, prisustvovalo je više stotina učenika i studenata iz čitave Srbije. Na panelu su, pored prof. Doroslovačkog, učestvovali i prof. dr Milo Tomašević, dekan ETF Univerziteta u Beogradu; prof. dr Nada Popović Perišić, profesor emeritus, FMK; Jasmina Nikolić, Filološki fakultet Univerziteta u Beogradu; Veselin Jevrosimović, Comtrade i Slobodan Bogdanović, Head of Programme and Project Management, Endava. Moderator panela je bila Tatjana Ostojić, glavni urednik portala PCPress.rs.

Na panelu se diskutovalo da li smo obrazovani za Industriju 4.0 i budućnost, ali i o mogućem odlasku velikog broja studenata i đaka iz zemlje nakon studija. Panelisti su se složili da u ovoj zemlji postoji veliki broj dobro plaćenih poslova, naročito sa diplomama tehničkih fakulteta, što je dekan Doroslovački potvrdio i svojim ličnim primerom navodeći da je nekada pisao daleko više preporuka studentima koji odlaze iz ove zemlje, te da danas postoji dosta više prilika i šansi u Srbiji nego što je to bilo nekada.

Konferenciju BIZIT od 2014. godine organizuje PC PRESS, a ovogodišnja centralna tema bila je Industrija 4.0.

Više informacija o panel diskusiji možete pronaći OVDE.