Prof. dr Alpar Lošonc – dopisni član SANU


09.11.2018. - 14:28

Dr Alpar Lošonc, redovni profesor Fakulteta tehničkih nauka odabran je za jednog od 14 novih članova Srpske akademije nauka i umetnosti (SANU) 8. novembra 2018. godine.

U poslednjem višedecenijskom okviru SANU ima oko 150 članova , a izbor novih članova vrši se svake treće godine. Na ovogodišnjoj Izbornoj skupštini glasanjem 110 članova Srpske akademije nauka i umetnosti ta institucija je dobila 14 novih članova, četiri inostrana, a 16 dopisnih primljeno je u redovne članove.

Prof. dr Alpar Lošonc primljen je kao novi član u Odeljenje društvenih nauka SANU kome je od osnivanja SANU data važna uloga u istraživanju pojava od značaja za razvitak naroda i države.

Dr Lošonc već 30. godinu radi na Fakultetu tehničkih nauka na Katedri za društvene nauke Departmana za opšte discipline u tehnici. Profesor Lošonc je ovom prilikom istakao da je to za njega veliko priznanje koje čini smislenim dugogodišnje naučne napore i zahvaljuje se SANU na ukazanom poverenju. SANU je mesto gde se realizuje ozbiljan i sistematičan rad u poljima nauke, a osim toga je i izvanredno mesto i za međunarodnu naučnu komunikaciju.