Otvorene prijave za Laboratoriju otvorenih inovacija


31.10.2018. - 12:29 

Vojvodina ICT Cluster u saradnji sa Univerzitetom u Novom Sadu i Pokrajinskim sekretarijatom za finansije, u Poslovnom inkubatoru, ulica Vojvođanskih brigada broj 28, organizuje Open Innovation Challenge 2.

Pozivaju se studenti da sa kolegama oforme projektni tim i prijave se za Laboratoriju otvorenih inovacija, koja se organizuje početkom novembra 2018. godine u okviru projekta DA-SPACE.

Prijave su otvorene do 6. novembra 2018. godine, na adresu: students@serbian-it.com, ili na ovom linku.
Datum održavanja Open Innovatin Challenge, kada će biti predstavljeni izazovi, nakon čega će studentski timovi moći da biraju izazove za koje smatraju da mogu da ponude rešenje biće naknadno objavljen.

Učešće u ovom projektu, osim prilike da svoja kreativna rešenja i metodologije u pristupu konkretnim izazovima/problemima ponude kompanijama koje će ih postaviti, studentima pruža mogućnost ulaska u konkurenciju za odlazak u Nemačku i predstavjanje svog rešenja u Ulmu, u okviru događaja koji će DA-SPACE projekat tamo organizovati.
Izazovi koje će postaviti kompanije mogu da budu u bilo kom sektoru – od proizvodnje do usluga, a u vezi sa bilo kojim aspektom poslovanja.

DA-SPACE projekat se realizuje u okviru Interreg Danube Transnational Programm-a, sa periodom realizacije od januara 2017. do juna 2019. godine, a sa ciljem unapređenja interdiciplinarne i prekogranične saradnje. U ovom projektu, laboratorije za otvorene inovacije, kompanije, univerziteti i javne institucije, pred mlade talente stavljaju izazove/probleme iz realnog sektora, a studenti dobijaju priliku da kreiraju rešenja.

Više o projektu DA-SPACE možete saznati OVDE.