Sedmi Startup Weekend Novi Sad


19.09.2018. - 08:57 

Startup Weekend Novi Sad sedmi put po redu okupiće novosadske dizajnere, programere, preduzetnike i stručnjake iz različitih oblasti u cilju promocije preduzetništva u Novom Sadu od 28. do 30. septembra 2018. godine u Poslovnom inkubatoru Novi Sad.

Šta je Startup Weekend Novi Sad?

Startup Weekend Novi Sad je 54-časovni događaj u okviru kojeg svi učesnici imaju priliku da predstave svoju ideju, razvijaju je uz pomoć mentora, istaknutih ličnosti iz svojih oblasti, sa velikim iskustvom, a zatim finalni poslovni model prezentuju pred stručnim žirijem, preduzetničkim liderima. SWNS već tradicionalno okuplja one najkreativnije, nainovativnije ljude, one koji razmišljaju van okviru i koji su proaktivni, i upravo pozivamo sve takve da se prijave na Startup Weekend Novi Sad preko zvanične Eventbrite stranice događaja , a možete posetiti i Facebook stranicu i zvanični Facebook event.

Poslovni inkubator Novi Sad je glavni pokrovitelj događaja, a uz njega, organizatori su i nStarter i Razvojna Agencija Srbije.

KAKO IZGLEDA JEDAN STARTUP WEEKEND?

Petak, 24. novembar
Sam Startup Weekend počinje okupljanjem svih učesnika u Poslovnom inkubatoru gde se oni međusobno upoznaju i smeštaju tu gde će provesti naredna tri dana. Svako od učesnika prvo ima priliku za svoj pitch, tj. prezentaciju svoje ideje pred svima, a posle toga predstavljaju je i na papiru. Kada svi predstave svoje ideje, svako od učesnika glasa za tri najbolje, i deset najuspešnijih timova prolazi u sledeći krug. Oni time ostvaruju pravo da dalje razvijaju svoju ideju.

Subota, 25. novembar
Subota je veoma zanimljiv dan za deset izabranih timova. Razvija se koncept ideje, odlazi se na teren gde se traži feedback od potencijalnih korisnika, razvija se MVP, a sve to uz pomoć mentora. Mentori na Startup Weekend-u su već uspešni preduzetnici, programeri i stručnjaci u drugim oblastima koji imaju iskustva u razvoju novih ideja, te su često od velike pomoći učesnicima. Na kraju, vreme je da se pripreme za krajnje prezentovanje svoje ideje pred stručnim žirijem koje se održava sutradan.

Nedelja, 26. novembar
Poslednjeg dana Startup Weekend-a fokus je na prezentaciji razvijenih ideja. Prvo se daje još malo vremena učesnicima da uvežbaju svoj pitch i da poslednji put potraže pomoć od mentora, a nakon toga se počinje sa prezentacijama. Posle prezentacija, žiri ima prava da postavi do tri pitanja timovima, a tri tima koja najviše oduševe žiri dobijaju sjajne nagrade.

Startup Weekend daje mogućnost: da se prođu osnovni koraci razvoja ideje u održivi poslovni model, da se iskusi rad u timu, da se donose važne odluke za vrlo kratko vreme a koje utiču na celokupan pravac biznis plana, da se poslušaju ljudi koji su u preduzetničkim vodama duže vreme i koji mogu da podele neprocenjivo iskustvo i znanje, upoznavanje novih ljudi, ,,hack-ove" u razdvajanju bitnog od nebitnog i naravno, zabava.