Doneta je prava odluka: prof. dr Ilija Kovačević član Komisije za akreditaciju i proveru kvaliteta


04.09.2018. - 11:35 

Dr Ilija Kovačević, naš profesor u penziji u julu 2018. godine izabran je za člana nove Komisije za akreditaciju i proveru kvaliteta (KAPK).

Upravni odbor Nacionalnog akreditacionog tela na predlog Nacionalnog saveta za visoko obrazovanje, doneo je pravu odluku o izboru profesora Kovačevića za člana KAPK-a s obzirom na njegov dugogodišnji angažman i praćenje trendova u oblasti visokog obrazovanja i velikog poznavanja procesa akreditacije.

Profesor Kovačević je jedan od kreatora Dodatka diplomi na srpskom i engleskom jeziku kao aktivnosti u vezi sa reformom nastavnog procesa u skladu sa stavovima iz Bolonjske deklaracije. Dodatak diplomi je prvi put u Srbiji uručen 2004. godine, čime su u potpunosti ispunjeni zahtevi Bolonjske deklaracije i nakon toga UNS i drugi univerziteti usvajaju ovaj model po uzoru na FTN. Takođe je dugi niz godina aktivno učestvovao na skupovima „Trendovi razvoja – TREND” koji tradicionalno okupljaju univerzitetske i druge predstavnike visokog obrazovanja sa ciljem unapređenja i rešavanja aktuelnih problema visokog obrazovanja.