Potpisan Sporazum o saradnji FTN-a i Grada Subotice


31.08.2018. - 11:02 

Gradonačelnik Subotice Bogdan Laban i dekan Fakulteta tehničkih nauka prof. dr Rade Doroslovački potpisali su Sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji između Grada Subotice i Fakulteta tehničkih nauka iz Novog Sada 30.8.2018. godine u Zelenoj sali Gradske kuće.

Prema Sporazumu, poslovno-tehnička saradnja, između ostalog, obuhvata razvoj i realizaciju zajedničkih projekata, zajedničke nastupe na tržištu, zajedničku primenu stručnih i naučnih dostignuća, organizovanje i realizaciju zajedničkog naučno-istraživačkog rada i promociju međunarodne saradnje.

– Cilj potpisivanja Sporazuma o poslovno-tehničkoj saradnji sa FTN-om iz Novog Sada je i da pronađemo način na koji možemo naše studente koji studiraju na tom fakultetu da zadržimo u Subotici i da oni po završetku studija u svom gradu imaju radno mesto – istakao je gradonačelni Bogdan Laban.

Prof. dr Rade Doroslovački ovom prilikom je istakao da ono što razlikuje Fakultet tehničkih nauka od drugih fakulteta jeste saradnja sa  drugim fakultetima i kompanijama. Zahvaljujući takvoj saradnji, više od stotinu kompanija zaposlilo je oko 4.000 inženjera.

Izvor: http://www.subotica.rs