INTERREG PROJEKAT DANUrB


30.05.2018. - 08:39 

Od 6. do 9. maja 2018. godine, projekat DANUrB održao je šesti sastanak partnera i studentsku radionicu na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu. Okupilo se više od 40 istraživača i 60 studenata iz 7 zemalja, za koje je pripremljen zanimljiv četvorodnevni program: izleti, okrugli stolovi i studentske radionice.

Na svečanom otvaranju skupa goste su, u ime Fakulteta pozdravili dekan FTN-a prof. dr Rade Doroslovački, direktor Departmana za arhitekturu i urbanizam prof. dr Darko Reba i rukovodilac projekta prof. dr Milena Krklješ. Nakon toga rukovodilac projekta doc. dr Balint Kadar sa BME Univerziteta (Mađarska) upoznao je prisutne sa planom rada. Uvodna stručna predavanja održale su prof. dr Jelena Atanacković Jeličić i arhitekta-konzervator Katarina Maksimov.

Istovremeno, održana je međunarodna studentska radionica na kojoj su grupe studenata iz nekoliko zemalja razmatrale predloge za razvoj i unapređenje lokacije Bačka Palanka (Srbija) - Ilok (Hrvatska). Osnovni cilj ove studentske radionice bio je prepoznavanje potencijala, procena specifičnosti lokacije i izrada predloga za javne prostore smeštene na dve obale reke, gde je prioritet dat potrebama korisnika kao i stvaranju uslova za unapređenje veza između ljudi koji žive na dve obale.

Skup je svečano završen prezentacijom studentskih radova i dogovorima o predstojećim susretima partnera.
 

  • Nije moguće prikazati sliku.