FTN na 62. Međunarodnom sajmu tehnike i tehničkih dostignuća


21.05.2018. - 13:52 

U Hali 2 Beogradskog sajma, pod sloganom“Korak u budućnost” u ponedeljak, 21. maja otvoren je 62. Međunarodni sajam tehnike i tehničkih dostignuća.

Nakon svečanog otvaranja štand Fakulteta tehničkih nauka posetili su dr Nenad Popović, ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije zadužen za inovacije i tehnološki razvoj, državni sekretar u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja prof. dr Vladimir Popović i prof. dr Petar Petrović savetnik ministra bez portfelja zaduženog za inovacije i tehnološki razvoj.

Fakultet tehničkih nauka na ovom sajmu predstavio je nove proizvode i projekte iz svojih laboratorija. Najveću pažnju ministra Popovića privukao je proizvod„Pametno jaje" koje određuje životni vek kvarljivih prehrambenih namirnica merenjem temperature i vlage prostora u kome se nalazi. Predstavljen je još i Axon Voice Assistant - "Govorni asistent" kao i Merenje u konceptu pametne distributivne mreže i Projektovanje i razvoj mernih instrumenata, Razvoj softvera za podršku akreditovanim metrološkim laboratorijama i Etaloniranje mernih instrumenata.

Sajam tehnike i tehničkih dostignuća otvoren je do petka, 25. maja 2018. godine.
 

  • Nije moguće prikazati sliku.
  • Nije moguće prikazati sliku.