FTN proslavio 58. rođendan


18.05.2018. - 15:40 

Nizom svečanosti Fakultet tehničkih nauka obeležio je 58 godina postojanja i uspešnog rada, 17. i 18. maja 2018 godine.

U četvrtak, 17. maja 2018, godine studentima koji su pre pola veka upisali studije mašinstva dodeljeni su Zlatni indeksi, a promovisani su i master inženjeri FTN-a.

Svečana akademija povodom proslave Dana Fakulteta tehničkih nauka usledila je u petak, 18. maja 2018. godine kada su u Amfiteatru „ Nikola Tesla“, uz prisustvo visokih predstavnika Republike Srbije, Pokrajine, Grada Novog Sada, Univerziteta u Novom Sadu, prorektora, dekana, članova matičnih naučnih odbora i drugih uručene su nagrade profesorima, asistentima, studentima i saradnicima koji su ostvarili zapažene rezultate u prethodnoj godini.

Goste je na početku pozdravio prof. dr Rade Doroslovački, dekan Fakulteta tehničkih nauka koji se osvrnuo na to gde se FTN nalazi danas, 58. godina nakon osnivanja. U nastavku svečanosti prisutnima su se obratili pomoćnik ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja –  doc. dr Bojan Tubić i pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost prof. dr Zoran Milošević. U ime Grada Novog Sada govorila je prof. dr Marijana Dukić-Mijatović, članica Nacionalnog saveta za visoko obrazovanje.

Fakultet tehničkih nauka povodom svog rođendana dodeljuje nagrade najboljim studentima između dva rođendana koji su studije završili u roku i sa najvećom prosečnom ocenom. Ove godine nagrađen je Milan Mutić sa studijskog programa Primenjeno softversko inženjerstvo. Nagradu Milanu Mutiću dodelio je pomoćnik ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja doc. dr Bojan Tubić.

Dan Fakulteta prilika je i da se pohvalimo i nagradimo one zaposlene koji su to svojim radom u protekloj godini najviše zaslužili:
Nagradu za najbolje ocenjenog nastavnika koja se dodeljuje na osnovu rezultata studentske ankete dobio je prof. dr Nikola Đurić sa katedre za teorijsku elektroniku koga je ocenilo 388 studenata prosečnom ocenom 9,86.

Na osnovu studentske ankete nagrađuje se i najbolje ocenjeni saradnik. Dobitnik ovogodišnje nagrade je asistent-master Sanja Ožvat sa Departmana za građevinarstvo i geodeziju koju je ocenilo 118 studenata prosečnom ocenom 9,85. Nagradu Sanji Ožvat dodelio je pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost prof. dr Zoran Milošević.

Nagrada za ostvarene rezultate u naučnostraživačkom radu dodeljuje se nastavniku na osnovu broja objavljenih radova u prethodnoj kalendarskoj godini. Ove godine dodeljene su dve nagrade, a dobitnici su: doc. dr Ivana Bajšanski sa Departmana za arhitekturu i urbanizam i prof. dr Nemanja Kašiković sa Departmana za grafičko inženjerstvo i dizajn. Nagrade im je uručio prof. dr Vlastimir Nikolić, predsednik Matičnog naučnog odbora za mašinstvo i industrijski softver.

Nagrada za ostvarene rezultate u saradnji sa privredom dodeljuje se na osnovu potpisanih ugovora i ostvarenog prihoda u saradnji sa privredom, a ovogodišnji dobitnik je prof. dr Dušan Kovačević sa Departmana za građevinarstvo i geodeziju. Njemu je nagradu dodelila prof. dr Marijana Dukić Mijatović, predstavnica Grada Novog Sada i članica Nacionalnog saveta za visoko obrazovanje.

Nagrada za ostvarene rezultate u radu stručnih službi se dodeljuje kao posebna nagrada na osnovu zalaganja za unapređenje i racionalizaciju rada, a ovogodišnji dobitnik je Pavle Petković, laborant na Katedri za fiziku kome je nagradu dodelio prof. dr Rade Doroslovački , dekan FTN-a.
U ime nagrađenih prisutnima se obratio prof. dr Dušan Kovačević.

Na svečanoj akademiji dodeljene su i nagrade iz Fonda „MOMČILO MOMO NOVKOVIĆ“ koje su ustanovljene 2012. godine i dodeljuju se u znak sećanja na asistenta Momčila Mome Novkovića tragično preminulog u saobraćajnoj nesreći. Ovogodišnji dobitnici su: doc. dr Siniša Nikolić sa Departmana za računarstvo i automatiku, asistent-master Marina Marčeta, sa Departmana za opšte discipline u tehnici, Aleksandar Stanisavljević, asistent-master sa Departmana za energetiku, elektroniku i telekomunikacije, dr Darko Ivanović sa Departmana za računarstvo i automatiku i Milica Banović, student osnovnih akademskih studija studijskog programa Energetika, elektronika i telekomunikacije. Nagrade su uručili prof. dr Mila Stojaković, direktor Departmana za opšte discipline u tehnici i predsednik Saveta Fakulteta tehničkih nauka, prof. dr Branislav Borovac.

Svi prisutni imali su priliku i da uživaju u muzičkom programu u izvođenju gudačkog kvarteta Akademije umetnosti u Novom Sadu.
Nakon svečane akademije proslava je nastavljena u Klubu „Mašinac“.

 

Nije moguće prikazati sliku.
Nije moguće prikazati sliku.
Nije moguće prikazati sliku.
Nije moguće prikazati sliku.
Nije moguće prikazati sliku.
Nije moguće prikazati sliku.
Nije moguće prikazati sliku.
Nije moguće prikazati sliku.
Nije moguće prikazati sliku.
Nije moguće prikazati sliku.
Nije moguće prikazati sliku.
Nije moguće prikazati sliku.
Nije moguće prikazati sliku.
Nije moguće prikazati sliku.