DAN OTVORENIH VRATA FTN-a


15.05.2018. - 09:44 

Fakultet tehničkih nauka je 12. maja 2018. godine otvorio svoja vrata srednjoškolcima koji su zainteresovani za studiranje na najvećem fakultetu u Srbiji.

Oko 250 srednjoškolaca dočekao je i pozdravio prof. dr Rade Doroslovački, dekan Fakulteta tehničkih nauka. Posetioci su imali priliku da na prezentaciji koju su održali članovi Marketing tima čuju sve o studijskim programima koje mogu upisati u školskoj 2018/2019. godini, kao i načinu polaganja prijemnog ispita, mogućnosti konkurisanja na više studijskih programa (tri želje), statistici upisa prethodnih godina i ostalo.  

Nakon prezentacije, u Klubu "Mašinac" sa starijim studentima svih oblasti studija imali su priliku da porazgovaraju, popiju kafu, ali i da zavire u neke laboratorije.
Departman za mehanizaciju i konstrukciono mašinstvo predstavio je zajednički projekat studenata i nastavnika - hibridno vozilo Hermes.
Departman za proizvodno mašinstvo organizovao je takmičenje maturanata u dizajnu proizvoda i 3D štampi, posetu laboratoriji za polimere i demonstraciju rada 3D štampača.
Departman za energetiku i procesnu tehniku održao je radionicu na kojoj su maturanti imali priliku da vide kako funkcioniše jedan solarni panel, upoznali su se sa raznim tipovima mernih uređaja i prisustvovali su simulaciji rada parne mašine.
Departman za građevinarstvo i geodeziju organizovao je drugu po redu radionicu za izradu mosta od špageta.
Zaposleni na Departmanu za grafičko inženjerstvo i dizajn održali su prezentacije: Industrijski dizajn i GRID, Prostorni dizajn, 3D modelovanje i GRID, Dizajn kompjuterskih igara i GRID, Grafička ambalaža i VR.
Departman za industrijsko inženjerstvo i menadžment je maturantima predstavio svoju laboratoriju za učenje na daljinu, a potom su maturanti prisustvovali predavanju Siguran put do dobrog zaposlenja.
Maturanti su, takođe, posetili i iDEAlab gde je održan Arduino dan.
Departman za inženjerstvo zaštite životne sredine i zaštite na radu imao je svoj štand na Festivalu nauke gde su maturanti mogli da dobiju sve infomracije dok su zaposleni na studijskom programu Scenska arhitektura, tehnika i dizajn zajedno sa maturantima radili na interesantnom projektu.  

U Kampusu Novosadskog univerziteta organizovan je i Međunarodni festival nauke i obrazovanja gde je učestvovalo nekoliko departmana sa Fakulteta tehničkih nauka na čijim štandovima su srednjoškolci mogli da saznaju više o prikazanim eksperimentima, da porazgovaraju sa asistentima i profesorima.

Fotografije sa Dana otvorenih vrata FTN-a 2018. možete da pogledate OVDE.