Svečano otvoren peti „Winter Academy“


26.02.2018. - 14:57 

Peti „Winter Academy 2018 – Doing business in China“ danas su svečano otvorili prof. dr Dušan Nikolić, rektor Univerziteta u Novom Sadu, prof. dr Rade Doroslovački, dekan Fakulteta tehničkih nauka i dr Nenad Popović, ministar za inovacije i tehnološki razvoj u Vladi Republike Srbije u Svečanoj sali Fakulteta tehničkih nauka.

Uz mnogobrojne goste svečanosti su prisustvovali i prvi sekretar Ambasade Narodne Republike Kine u Srbiji gospodin Yuan Jigang, prorektor Univerziteta u Novom Sadu prof. dr Saša Orlović, prodekani Fakulteta tehničkih nauka prof. dr Vladimir Katić i prof. dr Dragan Šešlija i tri predstavnika Konfučijevog instituta, prof. Chen Hui, Feng Jin i Wang Xiaoling.

Prof. dr Dušan Nikolić rektor Univerziteta u Novom Sadu naveo je da je ovaj događaj prirodni nastavak onoga što Fakultet tehničkih nauka i Univerzitet u Novom Sadu postižu u zbližavanju naše akademske zajednice sa vodećim univerzitetima u Narodnoj Republici Kini. Dekan Fakulteta tehničkih nauka prof. dr Rade Doroslovački zahvalio se svim gostima na prisustvu ovom događaju i istakao da je ovaj niz predavanja vrlo značajan jer Fakultet tehničkih nauka gaji nauku, ne samo radi nauke, već i radi primene. Ministar za inovacije i tehnološki razvoj u Vladi Republike Srbije dr Nenad Popović navodi da je Fakultet tehničkih nauka centralno mesto za tehničke inovacije, ne samo u Srbiji, nego u celom regionu Jugoistočne Evrope i dodao da je ova radionica idealna prilika da kroz interaktivan rad u grupama i uz mentorsku podršku studenti steknu nova znanja i osete čari realnog poslovanja.

Nakon svečanog otvaranja, uvodno predavanje na temu „Inovacije u NR Kini” održao je dr Nikola Zivlak, profesor Donghua Univerziteta u Šangaju i Fakulteta tehničkih nauka koji je od prvog događaja „Winter Academy“ pa do danas, predavač na ovoj radionici.

„Winter Academy“ je radionica namenjena studentima koju od 2014. godine organizuje Departman za industrijsko inženjerstvo i menadžment u saradnji sa Donghua Univerzitetom iz Šangaja, NR Kina.

Polaznici ove radionice su studenti III, IV i V godine Departmana za industrijsko inženjerstvo i menadžment koju je do sada pohađalo ukupno 128 studenata, dok će ovogodišnji „Winter Academy“ koji će trajati od od 26.02. do 02.03.2018. godine pohađati oko 40 studenata koji će dobiti sertifikate.

U okviru predavanja, studenti imaju priliku da nauče interesante stvari o poslovnoj kulturi i razvoju jedne od najbrže rastućih ekonomija sveta, da se upoznaju sa privrednim trendovima i predviđanjima za poslovanje na kineskom tržištu, da sagledaju kompleksnost međunarodnih odnosa i nove upravljačke stilove iz drugog ugla. Pored predavačkog dela radionice, kroz interaktivni rad i timske zadatke studenti savladaju temu Doing business in China u praksi, kroz izradu kreativnih rešenja i prezentacija na osnovu studija slučaja koje dobiju da rešavaju i koje prezentuju poslednjeg dana radionice.
 


Nije moguće prikazati sliku.
Nije moguće prikazati sliku.
Nije moguće prikazati sliku.
Nije moguće prikazati sliku.
Nije moguće prikazati sliku.
Nije moguće prikazati sliku.
Nije moguće prikazati sliku.
Nije moguće prikazati sliku.
Nije moguće prikazati sliku.
Nije moguće prikazati sliku.