Svečano otvoren 24. skup TREND - Digitalizacija visokog obrazovanja


21.02.2018. - 21:31 

Dekan Fakulteta tehničkih nauka prof. dr Rade Doroslovački svečano je otvorio 24. po redu skup „Trendovi razvoja“ na kome će od 21. do 23. februara 2018. godine učestvovati mnogobrojni stručnjaci iz oblasti nauke i visokog obrazovanja u regionu u odmaralištu „Kraljevi čardaci Spa“ na Kopaoniku.

Skup „Trendovi razvoja“, kao sada već brendiran skup visokog ugleda, privlači veliku pažnju javnosti, a centralna tema ovogodišnjeg Trenda je „Digitalizacija visokog obrazovanja“.
Prodekan za finansije i razvoj Fakulteta tehničkih nauka prof. dr Vladimir Katić predstavio je istoriju skupa Trend od prvog održavanja do 2018. godine i istakao da će na ovogodišnjem Trendu biti predstavljeno rekordnih 96 radova 323 autora iz sedam zemalja .

Nakon svečanog otvaranja predstavljeni su uvodni radovi: „Jedinstven informacioni sistem za obezbeđenje kvaliteta studija u Srbiji” koji je predstavio dr Živadin Micić iz Komisije za akreditaciju i proveru kvaliteta i profesor na Fakultetu tehničkih nauka u Čačku, Univerzitet u Kragujevcu, a na temu „Od digitalne proizvodnje do digitalnog obrazovanja” govorio je prof. dr Dragan Šešlija prodekan za nauku i međunarodnu saradnju Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu.

U okviru Trenda 2018 u naredna tri dana biće organizovano 11 plenarnih sesija, tri poster sesije i tri uvodne sesije u okviru kojih će se predstaviti pogled u naredni period razvoja na bazi novog zakona, unapređenog kvaliteta nastave i poboljšanja materijalnog položaja nastavnog i nenastavnog osoblja.

Razmatraće se položaj istraživanja i nauke na fakultetima u svetlu novog višegodišnjeg ciklusa naučnih projekata. Predstaviće se i referati vezani za primenu inovacija, transfera know-how u privredu, realizacije patentnih prava, tehničkih rešenja, i sl. Diskutovaće se procesi internacionalizacije univerziteta, mobilnosti studenata i profesora kroz Erazmus+, Bilateralne i druge projekte. Razmatraće se kvalitet nastavnog i drugih procesa u svetlu novog ciklusa nacionalne, ali i međunarodne akreditacije. Očekuju se i doprinosi u oblasti primene najnovijih digitalnih tehnologija u nastavi, učenju na daljinu, upotrebu smart tehnologija i brige o energetskoj efikasnosti i održivom razvoju sa primerima primene na fakultetima u Srbiji. Takođe, predstaviće se monografska bibliografska publikacija „Analiza uspešnosti marketinških aktivnosti na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu”. Na kraju, skup će doneti svoje zaključke, koje će dostaviti svim relevantnim institucijama.

Organizatori skupa su Univerzitet u Novom Sadu i Fakultet tehničkih nauka.
 

Nije moguće prikazati sliku.
Nije moguće prikazati sliku.
Nije moguće prikazati sliku.
Nije moguće prikazati sliku.